Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
20 april 2024
Agenda
Active

Welkom bij Land Veno Actueel!

Geplaatst op: 31 augustus 2020

Welkom op de nieuwe nieuwswebsite voor Sint Jansklooster en Vollenhove: Land Veno Actueel.

Bedenker Robert Jansema: “Ik heb geproefd dat niet alleen inwoners, maar ook ondernemers op het Land Veno behoefte hebben aan een snellere en uitgebreidere krant op het internet. Regelmatig kreeg ik de vraag of Vollenhove en Sint Jansklooster een eigen versie van ‘Zwartsluis Actueel’ konden krijgen. Daarom introduceert Jansema Media, uitgever van Zwartsluis Actueel, een website waarop we inwoners willen informeren en amuseren met lokaal nieuws.”

“Hoe kun je dat nu beter aankondigen en promoten dan met een dahliakunstwerk? Ik ken de corso’s in Sint Jansklooster en Vollenhove goed en weet daarom hoe zeer het leeft in de gemeenschap”, meldt Jansema. Erik Driessen, woonachtig in Sint Jansklooster en uitgever van Genemuiden Actueel, bindt zich ook als verslaggever en eindredacteur aan de site. “Toen ik Erik vertelde over de plannen was hij enthousiast, fijn dat hij zijn kennis van de streek en zijn ervaring wil inzetten voor deze nieuwe site”, vult de oprichter aan.

Robert Jansema (21) is al bekend met zijn nieuwe werkgebied. “Ik heb tijdens mijn vierjarige studie in Zwolle onder andere stage mogen lopen bij De Brederwiedekrant en De Opregte Steenwijker Courant. Nadat ik vorig jaar ben afgestudeerd begon ik onder andere als freelance correspondent te werken voor RTV Oost in deze regio. Daarnaast heb ik deze streek leren kennen dankzij het vrijwilligerswerk binnen de pr van de Christelijke Oranjevereniging in Sint Jansklooster. Ik voel me thuis in ‘de Kop’ en daarom was het geen moeilijk besluit om ook hier een online-krant te starten.”

De redactie wil haar lezers gratis nieuws brengen van goede en betrouwbare kwaliteit. “Alle content op Land Veno Actueel is vanaf september kosteloos te lezen en te bekijken. Om het bedrijf en daarmee de site gezond te houden, hopen we veel adverteerders aan ons merk te kunnen binden via advertenties. Zo zorgt de lokale economie voor een lokaal nieuwsplatform”, legt Jansema uit. De eerste enthousiaste ondernemers hebben zich overigens al gemeld voordat de website in de lucht is. “Dat voelt gelijk als een goede start, dat we de eerste tien adverteerders al binnen hebben. Overigens komt het logo van de site ook uit het gebied, Flamingo Media uit Sint Jansklooster heeft dit gemaakt.

Land Veno Actueel is een nieuwswebsite waar zes dagen per week ruimte is voor onder andere sport, politiek, human interest, kerkelijk nieuws en zakelijke berichten. “Net als in Zwartsluis willen we dé toonaangevende nieuwsbron van Sint Jansklooster en Vollenhove worden. We werken onder dezelfde formule die zich in Zwartewaterland al heeft bewezen”, vult de twintiger aan.

Interesse om te adverteren op de nieuwswebsite voor Vollenhove en Sint Jansklooster? Voor een bescheiden bedrag per jaar bereikt u een grote doelgroep in het lezersgebied. Neem daarvoor vrijblijvend contact op. Wilt u inhoudelijk wat betekenen voor dit nieuwsmerk? Ook dan drinken we graag een keer een kop koffie met je.

Als vereniging, bedrijf, particulier of stichting persberichten insturen? Graag! Dat kan per mail: redactie@landvenoactueel.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra