Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
28 maart 2024
Agenda
Active

Inzameling slaapzakken voor vluchtelingen Lesbos

Geplaatst op: 14 september 2020

Landelijk is er een actie opgezet om duizenden slaapzakken naar Lesbos te sturen. Ook in deze omgeving worden slaapzakken ingezameld.

Lokale initiatiefnemers vertellen: “Het zal u niet zijn ontgaan dat op dit moment zich op Lesbos een humanitaire ramp voltrekt. Na de brand in het vluchtelingenkamp slapen mensen in de berm of op de weg onder de blote hemel. Because We Carry, een stichting die zich bezighoudt met concrete directe hulp, heeft een actie op touw gezet om binnen korte tijd 13.000 slaapzakken in te zamelen. In de kop van Overijssel heeft Jenneke van den Berg (Holtrustweg 12A, Rouveen) zich aangemeld als inleverpunt. Verschillende collega’s van haar zijn in Moria geweest en door hen weet Jenneke dat BWC snel en slagvaardig kan handelen.”

Woensdagochtend 16 september kunnen mensen tussen 09.00 en 12.00 uur de slaapzakken ook inleveren in de Poort, het Singel 16 (naast de Gereformeerde kerk) in Zwartsluis. Bij voorkeur nieuwe of op het oog goed uitziende zakken inleveren. Tevens liever niet inleveren in plastic, maar met een stevig touw d’r omheen. Het is de bedoeling dat de slaapzakken nog voor het weekend naar Griekenland worden gebracht.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra