Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
25 april 2024
Agenda
Active

Kerstzaalvoetbaltoernooi Steenwijker Boys afgeblazen

Geplaatst op: 21 september 2020

Het zou een pracht van een jubileumeditie worden, de veertigste keer dat het Steenwijker Boys Kerstzaalvoetbaltoernooi in De Meenthe zou worden gehouden. Maar met pijn in het hart heeft de organisatie deze maand moeten besluiten dit vierde lustrum een jaar uit te stellen.

De oorzaak mag duidelijk zijn: door de nog steeds geldende coronamaatregelen zouden de regionale zaalvoetbalwedstrijden op de sportvloer van De Meenthe misschien nog wel gespeeld kunnen worden, maar het anderhalve-meterregime zou het voor het publiek bijna onmogelijk maken om op een veilige manier te genieten. Tel daarbij dat het Boys-evenement bekend staat om zijn grote feesten na afloop en het is duidelijk dat er eigenlijk maar één beslissing genomen kon worden: afgelasten. Overigens hebben ook SV VENO en het grote Protos-Weering besloten dit jaar geen zaalvoetbaltoernooien te houden of ze uit te stellen.

De organisatie van het Boys-toernooi in een verklaring: ‘Wij vinden het niet verantwoord het toernooi in de huidige tijd door te laten gaan. Het merendeel van de commissie vindt het daarnaast niet gepast om een groot feest ter ere van het veertigjarig bestaan te organiseren’.

Meenthe-directeur Han Evers betreurt en begrijpt de beslissing. ‘Onder deze omstandigheden kunnen we niet zo’n toernooi en dan vooral met het traditionele feest organiseren. Dat krijgen we nooit op die 1,5 meter georganiseerd’.

Even werd nog met de gedachte gespeeld om het toernooi eenmalig over de jaarwisseling heen te tillen, bijvoorbeeld de eerste vrijdag en zaterdag van het nieuwe jaar. Maar dat zou alleen kunnen als er verruimingen van de coronaregels zijn. Daar wil de Steenwijker Boys Kerstzaalvoetbalcommissie om begrijpelijke redenen niet aan en trekt de conclusie: ‘De huidige editie wordt doorgeschoven naar volgend jaar. Op maandag 27 en dinsdag 28 december 2021 zal dan het veertigjarig bestaan gevierd worden. Het is spijtig maar het verstandigst’.

De deelnemende teams zijn inmiddels over het besluit geïnformeerd.

 

 

 

 

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra