7 juli 2025
Gebruikers online: 0

Puur Polder Brood vanaf dinsdag over de toonbank

Geplaatst op: 19 oktober 2020 Gepubliceerd door:

Het lokale en duurzame Puur Polder Brood is vanaf dinsdag verkrijgbaar bij bakkerij Houtsma. Vandaag wordt het deed ingedraaid.

Vannacht gaat het deeg de rijskast in en morgenochtend wordt het brood in alle vroegte afgebakken. Vanmorgen is Pieter Houtsma naar de Monnikenmolen in Sint Jansklooster geweest om de laatste zakken meel op te halen. “De afgelopen week heb ik veel getest. Dat bleek nog best lastig”, vertelt Houtsma. Vooral omdat het puur en onbewerkt meel is, bleek het moeilijker te zijn om het brood goed omhoog te laten komen. “Maar we hebben inmiddels de juiste verhoudingen op het oog en het brood smaakt weer zoals mij opa het ooit ook maakte”, legt Pieter uit.

Puur Polder Brood is geen gewoon brood. Akkerbouwer Peter Holster uit Marknesse levert zijn graan aan de Monnikenmolen in Sint Jansklooster. Daar zetten vrijwilliger dit om in meel en bakker Houtsma uit Vollenhove bakt daar vervolgens ‘Puur Polder Brood’ van. Aan de rand van de polder werd deze zomer 1100 kilo tarwe geoogst die vanaf deze week gebruikt zal worden voor Puur Polder Brood. Het gaat in eerste instantie om een grootschalige proef waarbij 1100 kilo graan omgezet zal worden tot Venose boterham.