Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
25 april 2024
Agenda
Active

Rokemp Motoren in Vollenhove groeit stevig door

Geplaatst op: 27 november 2020

(Adv.) Sinds kort is het op zaterdagen een opvallend beeld voor mensen die Vollenhove vanaf Zwartsluis binnenkomen: de grote bus van Rokemp met daarop een fraaie motor. “Een leuke en ludieke manier van reclame. Dat zie je nergens anders”, vertelt eigenaar Roland Kempers uit Vollenhove. 

De ondernemer heeft een uitgebreide motorzaak aan De Hagen. “Eigenlijk wordt de ruimte al wat te klein”, laat hij voorzichtig weten. “Maar we vermaken ons hier goed, ook van de coronacrisis hebben we geen last gehad”, vult de veertiger aan. Op zijn zeventiende begon hij te werken in de motorwereld. Vele jaren deed hij dat in loondienst. In 2013 schreef hij zich in bij de Kamer van Koophandel. “In eerste instantie deed ik dat er naast. Maar inmiddels werk ik al drie jaar fulltime voor mezelf”, legt Kempers uit.

Overstappen van van baas naar eigen baas heeft hem goed gedaan. “Ja, op een gegeven moment kun je als monteur niet echt doorgroeien. Je hebt ’t meeste wel in de vingers. Ik had bij mijn vorige werkgever wel regelmatig meegekeken met de verkoop, dus dat moest ook wel lukken. Daarom besloot ik voor mezelf aan de slag te gaan. En nu dus met succes”, vertelt Kempers tevreden.

Overigens zoekt hij nog personeel. “We werken hier nu met drie man. Maar een goede monteur die ons team kan komen versterken is meer dan welkom.” Dat personeel kan hem goed helpen met de reparatie en de in- en verkoop van motoren. “Per jaar verkopen we hier meer dan 750 motorfietsen. Kortom: voor elk wat wils”, sluit Roland af.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra