Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
19 april 2024
Agenda
Active

Wie heeft het gemunt op Kloosterse keten?

Geplaatst op: 27 november 2020

Voor de tweede keer binnen een maand is in Sint Jansklooster een keet in vlammen opgegaan. Ook werd afgelopen najaar bij meerdere keten ingebroken om de geldkist te stelen. Voor omstanders die vanavond ‘Keet De Knuppel’ aan Kadoelen zagen afbranden is het nu duidelijk: “Wie heeft het gemunt op Kloosterse keten?”

Het is over tienen wanneer een van de keetleden, die vlak bij ‘De Knuppel’ woont, de vlammen uit het dak ziet slaan. Het is te laat om zelf te gaan blussen. “Dit kan geen toeval zijn. Er stond zelfs geen stroom op omdat we er vanwege corona toch niet meer zaten. Dus kortsluiting kan het niet geweest zijn. Ook zijn we dit najaar al bestolen van 350,00 euro. En dan eerder deze maand de brand bij Tik van de Meule. Dit is toch raar?”, vragen jongens van de keet zich af. Ondanks dat brandstichting (nog) niet is vastgesteld, is het wel duidelijk voor de jongens.

Ook bij andere omstanders is dit geen toeval meer: hier moet haast iemand achter zitten. De brandweer had het vuur vrijdagavond snel onder controle.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra