Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
16 april 2024
Agenda
Active

Arno Boxum jaar onderweg met regiobrede Hypotheekshop

Geplaatst op: 4 december 2020

(Adv.) Een huis kopen is voor velen een grote stap in hun leven. Dat beseft ook Arno Boxum uit Sint Jansklooster. Sinds een jaar is hij eigenaar van de Hypotheekshop Staphorst – Nieuwleusen – Sint Jansklooster e.o. “Het is prachtig werk om mensen te begeleiden bij het kopen van een woning of het verbeteren van hun bestaande hypotheek. Als uiteindelijk alles duidelijk en overzichtelijk is en de handtekening gezet kan worden, geeft mij dat ook een voldaan gevoel”, vertelt Boxum.

Boxum werkte jarenlang voor de Rabobank: “Na mijn laatste stage kon ik daar blijven plakken. Ik begon destijds in Nieuwleusen en na verloop van tijd werd dat het gehele Vechtdal. In 2008 startte ik bij de Rabobank in Staphorst en vanaf 2014 ook in de gemeente Steenwijkerland. De laatste 12 jaar werkte ik er als adviseur. Maar op den duur verliep het werk door organisatorische redenen niet meer zoals dat bij mij paste.”

De nieuwe werkmethode van de Rabobank sprak Boxum minder aan. “Het is naar mijn idee veel prettiger dat ik gewoon bij mensen langskom en aan de keukentafel in gewone taal uitleg wat de mogelijkheden zijn bij de aankoop van een huis. Dus begon ik langzaam na te denken over een eigen onderneming waarbij dat nog wél kan. Ik sprak met een oud-collega die er ook voor had gekozen om zelfstandig verder te gaan. Hij vertelde dat De Hypotheekshop nog een vestiging wilde opstarten in Sint Jansklooster, Staphorst en Nieuwleusen. Dat was voor mij een uitgelezen kans. Dus uiteindelijk ben ik vorig najaar gestopt bij de bank om de pijlen te richten op een eigen Hypotheekshop”, legt Arno uit. Inmiddels is hij daar een jaar fulltime mee bezig vanuit zijn kantoren in Sint Jansklooster en Nieuwleusen.

Dat Boxum voor zichzelf werkt, levert ‘m naar eigen zeggen veel plezier maar ook voordeel op: “Als mensen hier aankloppen voor een advies zit ik niet verbonden aan welke geldverstrekker dan ook. Mijn klanten zijn mijn uitgangspunt. Ik kan volledig onafhankelijk adviseren en heb geen voorkeur voor bepaalde hypotheken, banken of andere financiële organisaties. Met een duidelijke en nuchtere benadering neem ik de klant het financiële traject uit handen zodat zij zich lekker kunnen bezighouden met de nieuwe woning en bijvoorbeeld de inrichting daarvan. Iedereen kan natuurlijk wel op internet een soort online Hypotheekcheck doen, maar in de realiteit blijkt toch vaak veel meer mogelijk. En dat is wat ik probeer te doen. Samen de puzzelstukjes op de juiste plek leggen en op zoek gaan naar wat allemaal wél kan. En dat hoop ik nog vele jaren met veel plezier te kunnen doen”.

Toe aan je eerste huis of tijd voor wat nieuws? Of kijken of je bestaande hypotheek anders of beter geregeld kan worden? Kijk op www.hypotheekshop.nl/staphorstnieuwleusen of bel of mail met Arno Boxum via (06)41 67 38 41 / a.boxum@hypotheekshop.nl voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra