Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
30 november 2022
Agenda
Active

Pindaketting van 1200 meter goed voor officieus wereldrecord

Geplaatst op: 1 februari 2021

Vandaag is bij De Veldschuur voor 1200 meter aan pinda’s opgehangen. Goed voor een nieuw wereldrecord, mede dankzij tientallen Sluzigers die ook meehielpen met rijgen. Bedenkster Tine Erkens uit Rouveen is erg tevreden: “En ook leuk dat zoveel mensen tijdens deze lockdown ons wilden helpen”

Het vorige record doppinda’s aan elkaar knopen stond op 566 meter. Dat kan natuurlijk veel beter, dacht Tine. Ze wilde het record van basisschoolkinderen uit Delft verbreken. “Ik kwam op het idee door een filmpje van het Jeugdjournaal. Vier jaar geleden waren ze op bezoek bij die klas in Delft. Ik dacht: dat kan beter.”

Hanneke Rademaker van het informatiecentrum: “We zetten onbescheiden hoog in met een kilometer. Het is een leuke activiteit in deze rare tijd én het is goed voor de vogels en dus de natuur. Het mes snijdt aan meerdere kanten.”

Het wordt overigens wel een officieus wereldrecord, want officiële organisaties zoals het Guinness Book Of Records komen niet langs. Het kost enkele duizenden euro’s om dat traject door te gaan. Dat is volgens de organisatie onnodig. Onder het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’, werd ieder vrij uurtje in het project gestoken.

“We hebben scholen, kinderclubs en zorginstellingen in Zwartewaterland en Staphorst aangeschreven met de vraag of ze mee wilden doen. Vooraf zijn hier palen in de grond gezet en maandag zijn we begonnen met het ophangen van de eerste meters. Deze week leek het er even op dat we de kilometer niet zouden halen. Maar er is vrijdag en zaterdag nog enorm veel ingeleverd zodat we nu uiteindelijk boven de 1200 meter uitkomen”, vertelt Tine.

“De vogels in het Staphorsterveld hebben de komende maanden in ieder geval genoeg te eten. Ze komen vast wel op, want er zitten d’r hier enorm veel”, besluit de jonge bedenkster.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra