Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
1 december 2022
Agenda
Active

OM eist drie jaar cel tegen twintiger na poging tot doodslag

Geplaatst op: 10 maart 2021

De officier van justitie heeft dinsdag 9 maart drie jaar cel en een rijontzegging van vijf jaar geëist tegen een 20-jarige man. Afgelopen zomer zou hij bewust een plaatsgenoot hebben aangereden aan de Karst de Langestraat.

De Genemuidenaar reed 23 juni in een Mercedes een jongeman van de bromfiets. Mogelijk was het een wraakactie na een incident dat de heren afgelopen zomer hadden. Verdachte en het slachtoffer zouden de dagen voor het ongeval al in een conflict zijn geweest met mekaar. Volgens het slachtoffer had verdachte hem al een keer geslagen met een voorwerp. De daaropvolgende dag werd het slachtoffer op het industrieterrein van zijn bromfiets gereden door de twintiger.

Mogelijk was de verdachte die dag zoekende naar zijn slachtoffer om hem van de sokken te jagen. Getuigen zagen hem met hoge snelheid en piepende banden door Genemuiden rijden. Het moet een enorme klap zijn geweest. “Hij meer dan tien meter verderop na het ongeval”, vertelt een betrokkene van het slachtoffer. Na de aanrijding heeft de getroffen jongeman nog lang op krukken moeten lopen.

“Een ongeluk”, zo stelt de verdachte. Echter verdenkt het OM hem van poging tot doodslag. Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra