Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
19 april 2024
Agenda
Active

De Voorpoort verrast ouderen van Nieuw Clarenberg

Geplaatst op: 20 maart 2021

Vrijdag was het voor de veertiende keer ‘Nationale Pannenkoekdag’. Leerlingen van OBS De Voorpoort uit Vollenhove gaan dan altijd samen met bewoners van Nieuw Clarenberg pannenkoeken bakken, toch zag dat er dit jaar iets anders uit.

Het personeel van de school vertelt: “Samen eten is natuurlijk altijd enorm smullen geblazen maar ook vooral erg gezellig, een feestje dus. Zeker voor de kwetsbare ouderen moest er dit jaar een corona-veilig alternatief worden bedacht en dat is natuurlijk gelukt. Als het dan niet binnen kan, dan doen we het gewoon veilig buiten. Kinderen van groep 7/8 hebben eerst buiten bij de ingang van Nieuw Clarenberg versierde potjes met kaarsjes neergezet. Daarna hebben de groepen 1,2 en 3 zelfgemaakte placemats gegeven en met stoepkrijt mooie tekeningen gemaakt voor de bewoners.”

De groepen 4, 5 en 6 hebben een slinger gemaakt en leuke Oudhollandse kinderliedjes gezongen. Ook zij hebben tekeningen gemaakt met stoepkrijt. Groep 7 en 8 sluit die ochtend af met (voor de ouderen) bekende spelletjes met de bal en touwtje springen. Daarna verzamelden zij de mooie versierde potjes en overhandigden deze aan het personeel van het woonzorgcentrum. Volgend jaar hopen de kinderen zelf weer naar binnen te kunnen om de koksmuts op te zetten. Na het tripje richting Nieuw Clarenberg, kregen de kinderen een lekkere pannenkoek op school.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra