Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
19 april 2024
Agenda
Active

Cor Voerman wil appartementen bouwen in oude kleuterschool

Geplaatst op: 23 maart 2021

Als het aan Cor Voerman ligt, worden er appartementen gebouwd in de voormalige kleuterschool aan de Wheeme. De vergunningsaanvraag ligt inmiddels in Steenwijk. Het is voor Voerman nu een kwestie van wachten op goedkeuring, hij start liever vandaag dan morgen. 

Cor is ‘net’ terug in Nederland. De afgelopen 32 jaar werkte hij als boer in Portugal. In dat land kreeg hij makkelijker de kans om een boerenbedrijf uit de grond te stampen. Toen hij afgelopen jaar geen overnamekandidaat kon vinden, besloot hij terug te keren naar Nederland en hier te gaan investeren.

Al voordat hij überhaupt op Hollandse bodem stond, had hij De Pereboom al gekocht. “In juni kocht ik dit pand, pas een paar maanden later kwam ik vanuit Portugal naar Vollenhove. Ik heb het gewoon gekocht zonder dat ik er ooit binnen ben geweest. Ik had de tekeningen gezien en het leek mij wel wat”, vertelt Voerman.

Toen hij terug was in Nederland, begon hij met het schrijven van een plan dat hij kon voorleggen aan de gemeente. Het is nu aan Steenwijkerland om te beoordelen of de vier appartementen gebouwd mogen worden. “Het worden huurappartementen voor ouderen en starters. De oude gymzaal wordt één groot appartement, daarnaast komen er nog drie appartementen die iets kleiner zijn. Die zijn ideaal voor jonge mensen, er vanuit gaande dat ze later toch iets groters willen kopen”, vertelt Voerman.

Zodra de gemeente groen licht geeft, kunnen de handen flink uit de mouwen. “Dan is hopelijk alles voor de kerstdagen klaar. De eerste belangstellenden hebben al van zich laten horen”, zegt Cor. Van buiten blijft de oude kleuterschool hetzelfde. “De letters van De Pereboom blijven ook hangen. Deze school is destijds vernoemd naar de onderwijzeres van die tijd. Juf Pereboom verhuisde toen met haar kleuters van de school aan de Kerkstraat naar deze nieuwe locatie. Dat was in 1967. Ik hoop dat De Pereboom begin 2022 de nieuwe bewoners kan verwelkomen.”

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra