Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
3 februari 2023
Agenda
Active

Van Bruggen hét adres voor transparant hypotheek- en verzekeringsadvies

Geplaatst op: 25 maart 2021

Particulieren en bedrijven die op zoek zijn naar een transparante hypotheekvergelijker of verzekeringsadviseur, zijn bij Ruben Straatman uit Vollenhove aan het goede adres. Sinds twee jaar werkt hij als zelfstandige, dat bevalt hem naar eigen zeggen erg goed.

Straatman kent de omgeving: “Ik heb meer dan 12 jaar gewerkt bij Univé in Vollenhove als verzekeringsadviseur. Ik dacht al jaren over een eigen zaak. Toen bekend werd dat Univé het kantoor in Vollenhove ging sluiten, kreeg dit weer een boost. Mijn grootste motivatie: mensen in Vollenhove en Sint Jansklooster en omgeving verdienen een plek in de buurt waar ze in een relaxte sfeer een goed en eerlijk advies krijgen. Ik sprak een kameraad op de Zwarte Cross en vertelde hem destijds over mijn plannen om een eigen zaak te starten. Zelf deed hij ICT-klussen voor Van Bruggen Adviesgroep. Ik raakte met de directie van Van Bruggen aan de praat en zo gebeurde het dat ik als franchisenemer Van Bruggen Adviesgroep Emmeloord – Vollenhove begon, een bedrijf met een nuchtere en heldere visie. Ik richt mij voornamelijk op Flevoland en de Kop van Overijssel.”

Het runnen van een eigen zaak bevalt goed: “Van Bruggen Adviesgroep is onafhankelijk waardoor we geheel transparant kunnen adviseren bij het afsluiten van een verzekering of hypotheek. Als je naar een bank of verzekeraar gaat voor advies, zal die partij in veel gevallen zijn eigen diensten aanbevelen. Terwijl het misschien wel voordeliger kan bij een andere bank of verzekeringsmaatschappij? Daarom is het verstandig om aan te schuiven bij een onafhankelijk adviesbureau.”

Straatman richt zich op hypotheekadvies en op verzekeringsadvies. “Hypotheekadvies bestaat uit drie onderdelen. We maken kennis en bekijken wat de wensen van de klant zijn. Wat is je budget? Hoe veel wil een bank je lenen? Nadat we de situatie van de klant kennen, kunnen we een advies uitbrengen. We kunnen bemiddelen tussen de klant en zo goed als alle banken om vervolgens een geschikte geldschieter te zoeken die het beste past bij de wensen van klanten. Voornamelijk doe ik dit voor particulieren die een bestaand huis willen kopen of willen nieuwbouwen, maar ook voor bedrijven zijn er dikwijls mogelijkheden”, zegt de inwoner van Vollenhove.

Ook voor verzekeringsadvies kan men aanschuiven bij Straatman: “Ook hier geldt dat ik adviseer in alle soorten verzekeringen, zowel voor bedrijven als particulieren. Of het nu gaat om de verzekering van je auto of spullen in je bedrijf, alles is mogelijk. Ook hierin geldt dat ik volledig onafhankelijk kan opereren en adviseren.”

Het kantoor aan de Voorpoort 3 deelt hij samen met de collega’s van De 4 Linden Makelaardij. “Die wisselwerking met de makelaar bevalt goed. Ik kan bijvoorbeeld belangstellenden voor een woning advies geven over hun hypotheek of verzekering. Belangstellenden zijn van harte welkom voor een kop koffie in ons kantoor aan de Voorpoort in Vollenhove”, besluit Straatman.

Kijk voor meer informatie op www.vanbruggen.nl/vollenhove

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra