Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
24 april 2024
Agenda
Active

ANWB Streetwise bij Kindcentrum de Wiedewereld 

Geplaatst op: 11 mei 2021

Op de eerste dag na de meivakantie heeft ANWB Streetwise een praktisch verkeerseducatieprogramma bij Kindcentrum de Wiedewereld in Sint Jansklooster verzorgd. ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer. “De Wiedewereld vindt het belangrijk om bij te dragen aan de verkeersvaardigheid van kinderen”, vertelt directeur Nelleke Ykema.

Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals elektrische rijlesauto´s, zebrapaden, verkeerslichten en een fietsparcours is de praktijk zo veel mogelijk nagebootst. Daarnaast is er uitgebreid aandacht besteed aan afleiding in het verkeer door smartphone gebruik. Leerlingen werden al doende bewust gemaakt van eigen (gevaarlijk) verkeersgedrag. Ook was er aandacht voor hoe kinderen veilig kunnen fietsen met een fietshelm. Voor elke groep was er een eigen verkeersprogramma.

“Kortom: een zeer zinvolle 2-jaarlijkse activiteit, die de kinderen erg leuk vinden en waar ze op een hele praktische manier veel van leren”, besluit Ykema.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra