Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
19 april 2024
Agenda
Active

Gemeente scheldt huur sportaccommodaties deels kwijt

Geplaatst op: 12 mei 2021

Archieffoto: Erik Driessen

De huur voor binnen- en buitensportaccommodaties van sportclubs wordt voor de periode van 1 oktober tot en met 31 december 2020 door de gemeente deels kwijtgescholden.

Steenwijkerland maakt hierbij gebruik van de rijksregeling ‘tegemoetkoming verhuurders sportaccommodaties COVID-19’ (afgekort: TVS). Eerder schold Steenwijkerland de huur al kwijt voor de periode van 1 maart tot en met 1 juni 2020.

Wethouder Bram Harmsma vertelt: “Door de gevolgen van de coronamaatregelen hebben een groot aantal sportclubs hun binnen- en buitensportaccommodaties die zij van de gemeente huren vrijwel niet kunnen gebruiken. Om hen financieel tegemoet te komen in deze moeilijke tijd schelden we als gemeente de huur gedeeltelijk kwijt. Dat geeft de clubs, naar ik hoop, toch weer wat financiële ruimte in hun huishoudboekje”.

Voor de binnensportaccommodaties die van de gemeente worden gehuurd wordt het hele huurbedrag kwijtgescholden voor de periode van 1 oktober tot en met 31 december 2020. Voor de buitensportaccommodaties die van de gemeente worden gehuurd wordt 45% kwijtgescholden. De Rijksregeling gaat er bij dit laatste vanuit dat een deel van de activiteiten op deze accommodaties wel door kon gaan.

“De desbetreffende sportclubs zijn door ons geïnformeerd over de kwijtscheldingen. Deze kwijtscheldingen worden overigens door het Rijk volledig vergoed aan ons. Het drukt dus niet op de gemeentelijke financiën”, aldus Bram Harmsma.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra