Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
19 oktober 2021
Agenda
Active

Nieuwbouw acht sociale huurwoningen in Scheerwolde officieel van start

Geplaatst op: 26 mei 2021

Dinsdag 25 mei is de bouw van acht sociale huurwoningen van woningcorporatie Wetland Wonen aan de Brink in het centrum van Scheerwolde officieel begonnen. Samen met Jarno Vaartjes van Plaatselijk Belang Scheerwolde tekenden wethouder Marcel Scheringa van de gemeente Steenwijkerland en Marcel Timmerman, directeur-bestuurder van Wetland Wonen als aftrap de grondovereenkomst.

Op de locatie van de voormalige school en drie verouderde woningen aan de Brink worden door Wetland Wonen vier seniorengeschikte woningen en vier gezinswoningen gebouwd.

Samen bouwen aan fijn wonen in Scheerwolde

“Er was voldoende belangstelling voor nieuwe, betaalbare huur- en koopwoningen in Scheerwolde”, zegt de heer Vaartjes. Dit blijkt uit de vooraf gehouden inloopavond over woningbouw in Scheerwolde, een informatiebijeenkomst voor belangstellenden en een gezamenlijke enquête door Plaatselijk Belang, de gemeente Steenwijkerland en Wetland Wonen. Vaartjes vervolgt: “Een leuk proces dat mede door de grote inzet van onze wooncommissie heeft geleid tot dit mooie woonplan.”

Via dit uitgebreide participatieproces zijn de partijen samen aan de slag gegaan met een plan voor de bouw van acht sociale huurwoningen in het centrum van Scheerwolde. Wethouder Scheringa vult aan: “Wetland Wonen heeft de nieuwe huurders nauw betrokken bij dit project. Zij weten immers wat zij nodig hebben om fijn te kunnen wonen. Zo worden woningen gebouwd die passen in de omgeving en aansluiten bij de wensen van de bewoners. Bovendien komt het tegemoet aan de vraag naar sociale huurwoningen. Een mooie stap dus voor Scheerwolde als prettige woonlocatie. Daar zijn we uiteraard blij mee.”

Een bijzonder traject met de nieuwe huurders

Samen met belanghouders en B+O Architecten uit Meppel is er een uniek ontwerp gemaakt voor deze woningen. Het motto: ‘wonen aan de Brink’. De heer Timmerman vertelt: “Voor dit nieuwbouwproject staan wij niet alleen in verbinding met onze partners Plaatselijk Belang, de gemeente Steenwijkerland, de architect en bouwondernemer, maar ook met onze huurders. Met de toekomstige bewoners zijn we een uniek traject in gegaan. Als huurder konden zij mede bepalen hoe hun sociale huurwoning er straks uit komt te zien. Samen met de architect zijn zij om tafel gegaan om hun droomhuis mede vorm te geven.”

Start bouw

Wetland Wonen heeft aan Knol Bouw uit Hasselt opdracht gegeven om deze energiezuinige woningen neer te zetten. Op 26 april is het bouwbord geplaatst, waarna begin mei is gestart met het bouwrijp maken van de grond en het inrichten van de bouwplaats.

De huurders

De nieuwe huurders waren vorig jaar juli al bekend. Op 21 juli 2020 werden de woningen met succes verloot onder de vooraf aangemelde kandidaten. Door het toewijzen door middel van een loting hadden alle geïnteresseerden gelijke kansen op een woning. Naar verwachting ontvangen de nieuwe huurders in het voorjaar van 2022 de sleutels van hun nieuwe woning aan de Brink.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra