Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
20 april 2024
Agenda
Active

Steenwijkerland heeft straks weer een bioscoop

Geplaatst op: 28 mei 2021

De eerste subsidie uit de net gelanceerde regeling voor een vitale binnenstad van Steenwijk is een feit. Het college van B&W besloot de aanvraag van Luxor Vastgoed BV voor aanpassingen aan de bioscoop in Steenwijk te honoreren. Daarmee is het herstel en tegelijkertijd een fikse upgrade van de bioscoopfunctie mogelijk.

Wethouder Bram Harmsma: ‘Deze aanvraag sluit precies aan bij wat we met de regeling willen bereiken: een levendige binnenstad met voorzieningen die passen bij een stad als Steenwijk. Met een compleet aanbod. En daar hoort wat ons betreft een bioscoop als vanzelfsprekend bij. Met aantrekkingskracht voor jong en oud. Daarom zijn we blij met dit initiatief en steunen we het ook.’ De subsidie van € 150.000 is bedoeld voor bouwkundige aanpassingen aan het pand.

De bioscoop in Steenwijk staat vanaf oktober 2020 leeg. De eigenaar van het pand – Luxor Vastgoed BV – heeft aangegeven te willen investeren in de renovatie van het pand om de bioscoopfunctie nieuw leven in te blazen én in kwaliteit te verbeteren. Wethouder Bram Harmsma: ‘Uit onderzoek blijkt dat een bioscoop een belangrijke voorziening is in binnensteden. Dat komt met name door de economische spin-off die het heeft: mensen gaan na een filmbezoek vaak nog even de stad in om ergens wat te eten of te drinken. Wat dat betreft snijdt het mes bij deze voorziening aan twee kanten: een mooi aanbod voor onze inwoners en bezoekers en tegelijkertijd een impuls voor de ondernemers in de binnenstad.

Luxor Vastgoed heeft aangegeven een bioscoop te willen realiseren die midden in de samenleving staat. Het plan is de foyer om te bouwen tot ‘huiskamer van Steenwijk’. Dit moet ertoe leiden dat de bioscoop meer is dan alleen een filmzaal maar ook ontmoetingsplek wordt. De subsidie uit de stimuleringsregeling is bedoeld als bijdrage in het herstellen, verbeteren én vernieuwen van het huidige pand aan de Goeman Borgesiusstraat.

Subsidie voor vitale Steenwijkse binnenstad

De stimuleringsregeling Vitale binnenstad Steenwijk werd onlangs in het leven geroepen om het voorzieningenniveau, de retail en de leisure in de binnenstad van Steenwijk op peil te houden. Dat zijn de sectoren die het recreatief winkelprofiel van de stad kenmerken en bepalen maar de laatste jaren onder druk staan. Om leegstand te voorkomen wil de gemeente met de nieuwe regeling  eigenaren van bedrijfspanden in de binnenstad stimuleren om in hun vastgoed te investeren. Op de gemeentelijke website is meer informatie over te regeling te vinden.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra