Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
29 maart 2024
Agenda
Active

Dankzij ‘Corso Proat’ het hele jaar door een corsogevoel

Geplaatst op: 24 juni 2021

Wie alvast in de stemming wil komen voor het Corso Sint Jansklooster, dat gepland staat voor 20 en 21 augustus, kan zijn of haar hart nu ophalen met ‘Corso Proat’. Dankzij het nieuw-ontwikkelde spel van de Christelijke Oranje Vereniging kunnen liefhebbers het ‘corsogevoel’ het hele jaar door ervaren. Het spel is vanaf deze week verkrijgbaar.

Na onder andere het plaatjesboek en de corsopuzzel kwam binnen de vereniging de vraag op wat nog meer ontwikkeld zou kunnen worden. Al snel kwam het idee om ‘Corso Proat’ te lanceren. Het idee is eenvoudig: in een glazen pot zitten ruim 100 kaartjes met daarop vragen en stellingen over het Corso. Op de kaartjes staan vragen als ‘Welke uitspraak in het juryrapport is je altijd bijgebleven?’. Dankzij soortgelijke stellingen en vragen staat een rondje ’Corso Proat’ garant voor een gezellige en spraakzame avond. Het spel is zo ingericht, dat het grotendeels ook toepasbaar is op andere corso’s en gondelvaarten.

Ronnie Rook vertelt namens de pr-commissie van de COV dat het echt een feestje was om ‘Corso Proat’ te realiseren: “Vooral het bedenken van de vragen en stellingen was erg leuk. Voor veel corsoliefhebbers zal het familiespel hele boeiende en verbindende gesprekken opleveren. Voor we het wisten zaten we over de 100 vragen en stellingen. Uiteindelijk is er een mooie selectie uitgezocht die in het spel is verschenen.”

Het spel is tot stand gekomen met medewerking van De Speciaalzaak in Vollenhove. De COV vindt het belangrijk om iedereen te betrekken bij het Corso maar ook om lokaal te kunnen inkopen waar mogelijk. Bij De Speciaalzaak was de organisatie van het Corso dan ook aan het juiste adres. De organisatie in Vollenhove biedt dagbesteding aan volwassenen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. “Binnen de kortste keren heeft de Speciaalzaak voor ons een flinke levering potten ‘Corso Proat’ kunnen afleveren, die zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Coop Hobma in Sint Jansklooster en De Speciaalzaak voor 6,95 euro. Verzenden is ook mogelijk via De Speciaalzaak”, besluit Rook

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra