Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
27 september 2022
Agenda
Active

Elgersma lijsttrekker D66 voor gemeenteraadsverkiezingen

Geplaatst op: 13 juli 2021

De leden van D66 Steenwijkerland hebben unaniem Emmy Elgersma tot lijsttrekker gekozen voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

Via e-voting hebben de leden hun stem mogen uitbrengen in deze lijsttrekkersverkiezing. Voorzitter D66 Steenwijkerland Harry Renting: “We mogen als D66 trots zijn op ons team. De lijsttrekker zal D66 vol enthousiasme aanvoeren op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen.”

Op dit moment is D66 vertegenwoordigd in de gemeenteraad met 1 van de 27 raadszetels. D66 Steenwijkerland zet in om op 16 maart 2022 bij de gemeenteraadsverkiezingen dit resultaat stevig te overtreffen. De verkiezing van lijsttrekker Emmy Elgersma wordt daarbij als een eerste grote stap gezien.

Emmy Elgersma: “Ik heb er echt zin in. De samenwerking in de raad kan beter en er moet meer naar elkaar geluisterd worden. Inwoners bellen me vaak op en vragen me om zaken uit te leggen. Soms persoonlijke zaken, maar ook raadsvoorstellen of beleid. Elke keer merk ik hoe blij ze zijn met een duidelijke en eerlijke uitleg. Daar zet ik me graag voor in.”

Kandidatenlijst D66

Vanaf 30 augustus start de kandidaatstelling voor de overige kandidaten, die op de D66-lijst willen voor de gemeenteraad. Een lijstadviescommissie bestaande uit drie leden, waaronder de voorzitter van D66 Steenwijkerland, Harry Renting en de lijsttrekker, Emmy Elgersma leggen een advies aan de leden voor. Uiteindelijk bepalen de leden van D66 Steenwijkerland dit najaar de volgorde van de kandidatenlijst.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra