Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
25 april 2024
Agenda
Active

Corsokoorts neemt toe nu de dahlia’s in Sint Jansklooster zijn

Geplaatst op: 17 augustus 2021

Mannelijke afgevaardigden van de Kloosterse corsogroepen waren dinsdagavond te vinden op het industrieterrein van Vollenhove. Bij installatiebedrijf Boxum werden namelijk de binnengekomen dahlia’s uitgedeeld.

Het voelt weer als vanouds voor de leden van de bloemencommissie Sint Jansklooster. “Het is nog even wennen na een jaartje zonder corso, maar het verloopt soepel. Nu scheelt het ook wel dat we iets minder bloemen hebben dan andere jaren. Meestal gaan er 200.000 tot 300.000 bloemen op een wagen, dit jaar zijn dat er bij uitzondering maximaal 150.00”, vertelt Robert van Benthem.

Om 20.30 uur zijn alle bloemen binnen die dinsdag overdag zijn geplukt rondom Vollenhove en Sint Jansklooster. Kort daarna doet Van Benthem een berichtje de deur uit richting de corsogroepen. “We hebben alles klaarstaan en jullie mogen langskomen om de boel op te halen.” De ontvangers lijken dinsdagavond wel brandweermannen. Nog geen tien minuten na het appje staat een heel korps aan corsobouwers met aanhangers en busjes bij Boxum voor de deur.

Bij binnenkomst volgen enkele korte instructies en kan iedereen om de beurt de auto naar binnen rijden om hem vervolgens vol te laden. “We weten nooit helemaal zeker wat we exact binnenkrijgen. Maar de weersomstandigheden waren de afgelopen periode goed. Er viel genoeg water en de gemiddelde temperatuur van 22 tot 23 graden deed de dahlia goed”, vult Van Benthem aan.

Als een geoliede machine helpen de corsobouwers elkaar met het inpakken van aanhangers en busjes. De honderden kisten verspreiden zich vervolgens over het Land Veno. Alfred Boes heeft het corsogevoel intussen al helemaal te pakken: “Nu is het een kwestie van hard werken om de wagens af te krijgen. Hopelijk komen er voldoende prikkers naar de tenten en schuren zodat alle creaties er donderdagavond mooi bij staan.”

Woensdag worden nog enkele ladingen dahlia’s uit andere corsodorpen verwacht. Daarnaast deelt de bloemencommissie morgenochtend ook de bloemen uit aan de particulieren die een mozaïek gaan maken.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra