Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
20 april 2024
Agenda
Active

Moment suprême aangebroken in Sint Jansklooster

Geplaatst op: 20 augustus 2021

Bijna twee jaar lang heeft Sint Jansklooster er op moeten wachten, maar vandaag breekt dan toch echt het moment suprême aan: het corso wordt gehouden.

Er is kleinschalig gebouwd en dat lijken velen ook niet erg te vinden. “We waren lekker vroeg klaar en hebben nog lekker een feestje kunnen bouwen met mekaar. Dat was was super”, vertelt een lid van Symboliek. Vrijdagochtend is het alleen nog even een kwestie van de creatie het land in duwen en de muziekinstallatie aansluiten. Dan zijn ze er helemaal klaar voor om ‘Jacht’ aan het publiek te tonen.

Toch waren niet alle groepen voor middernacht klaar. Bij Plak op die Bloeme cq. De Brekers werd nog tot diep in de nacht gewerkt om ‘vinyl’ in de dahlia’s te krijgen. Dat lukte, vrijdagochtend vroeg reed de huizenhoge creatie naar de Monnikenweg.

Een straat verderop staan de leden van Fun Fun zich het zweet op het voorhoofd te werken. Er is een paar kuub witzand bezorgd om de onderwaterwereld zo echt mogelijk te doen laten lijken. Daarnaast valt ook op dat de groep weer succesvol heeft geëxperimenteerd met het kleuren van dahlia’s, dit jaar zijn er groene bloemen te bewonderen.

Ook de giraffen van de After Nero’s rollen vrijdagochtend langzamerhand richting de parkeerplaats van VHK. Het is een prachtig gezicht als de creaties de Barsbeek uitrijden richting het dorp. Ook deze groep heeft geen stress ervaren, voor het avondeten stonden alle giraffen donderdagavond in de bloemen.

Sint Jansklooster lijkt helemaal klaar te zijn voor haar corso. De wapperende vlaggen, sierlijke mozaïeken en uitgelaten mensen maken het plaatje compleet.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra