Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
25 april 2024
Agenda
Active

Brand in Gasterij ontstaan door brandbom

Geplaatst op: 24 augustus 2021

In de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 juni is Hotel Giethoorn2Stay tussen Sint Jansklooster en Giethoorn in vlammen opgegaan. De brand ontstond door een brandbom, zo meldt de politie.

Hoewel het horecabedrijf vanwege corona tijdelijk niet in gebruik was als hotel, was een aantal kamers verhuurd voor langdurig verblijf. Deze bewoners konden zich ternauwernood in veiligheid brengen. Vanwege het rieten dak greep het vuur snel om zich heen.

Brandbom
Uit onderzoek is gebleken dat die avond, rond 23:50 uur een brandbom, met motorbenzine als brandversnellend middel, op het rieten dak van het gebouw is gegooid. De politie komt graag in contact met getuigen die iets hebben gezien of gehoord in de omgeving van Giethoorn2Stay aan de N334.

Witte auto
Kort voordat de brand uitbrak reed een auto vanaf het hotel via de N344, over de brug richting Meppel. Mogelijk gaat het hierbij om een witte Opel Corsa.

De recherche komt graag met mensen in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of vul het tipformulier in. Liever anoniem een melding doen? Bel dan 0800-7000. Voor een vertrouwelijk gesprek: Team Criminele Inlichtingen 088 – 661 77 34.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra