Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
19 april 2024
Agenda
Active

Kleurrijkste dag van het jaar aangebroken in Vollenhove

Geplaatst op: 28 augustus 2021

Geluk op vier wielen. Zo omschrijft één van de corsobouwers in Vollenhove zaterdagochtend de situatie waarbij zijn corsowagen naar het centrum van Vollenhove wordt gereden. “Hier hebben we twee jaar op gewacht.”

Vanuit allerlei hoeken en gaten komen zaterdagochtend dahliacreaties naar het binnenstadje rijden. De avond daarvoor werden de handen nog volop uit de mouwen gestoken om alle creaties oprijd af te krijgen. Dat verliep soepel. De wagens zijn immers ook kleiner dan voorgaande jaren. De Vollenhoofsche Vereniging Voor Volksvermaken had eerder al afgesproken met de bouwers om maximaal 150.000 bloemen per creatie te gebruiken. Dit omdat het bouwproces later op gang kwam dan voorgaande jaren.

Verder is er voor de eerste keer sinds het bestaan van het corso een gondel te bewonderen. Aangezien de bezoekers te voet een route afleggen besloot Nameless een drijvende creatie te maken. Zaterdagochtend werd deze opgetuigd in de haven, uiteraard onder toeziend oog van de corsobouwers en een garde pensionado’s.

Vollenhove lijkt er helemaal klaar voor te zijn. Het is enkel nog een kwestie van wachten op de bezoekers. Dat zijn er maximaal 8000. Zij leggen vandaag een vaste looproute af langs alle dahliapracht die de kleurrijkste dag van het jaar te bieden heeft.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra