Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
21 september 2021
Agenda
Active

Bezoek Landgoed De Oldenhof op Open Monumentendag

Geplaatst op: 3 september 2021

De Oldenhof, foto: Albert Speelman

Op Open Monumentendag op zaterdag 11 september aanstaande opent Landgoed De Oldenhof zijn deuren. Liefhebbers zijn van harte welkom om deze 17de-eeuwse buitenplaats te bezoeken.

“Tijdens de Open Monumentendag krijgt u o.a. de gelegenheid om de geheel vernieuwde grote zaal te bezichtigen, die tevens beschikbaar is als trouwlocatie. Verder kunt u een kijkje nemen in het kantoor en de hal van het huis, waar de gerestaureerde negentiende-eeuwse historische kaart van De Oldenhof en wijde omgeving tentoongesteld zal worden”, vertelt Martin van der Linde namens de stichting.

De tuin en het omliggende parkbos zijn eveneens opengesteld. Enkele jaren geleden is het Engelsche Boschje bij de Oldenhof op basis van historische kaarten in oude staat teruggebracht als landschapspark in Engelse stijl. De slingerpaden, glooiingen en de drie-armige vijver geven het bos een romantische uitstraling.

De Oldenhof werd omstreeks 1635 gebouwd door de adellijke familie Sloet en biedt een veelzijdig landschap met een sfeervol parkbos, een grote tuin, twee boerenhofstedes en verschillende landerijen. Middelpunt is de omgrachte havezate met voorplein. Het monumentale landgoed heeft een oppervlakte van 54 hectare en is van grote cultuurhistorische en landschappelijke waarde. 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra