Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
21 september 2021
Agenda
Active

Vaccinatiebus GGD volgende week in Sint Jansklooster

Geplaatst op: 9 september 2021

De vaccinatiebus van de GGD staat 15 en 16 september geparkeerd in Sint Jansklooster. Daarmee is het een van de eerste haltes die de kersverse bus aandoet. De bus staat 15 september op de parkeerplaats bij VHK van 9.00 tot 15.30 uur en een dag later op dezelfde plek van 13.00 tot 19.30 uur.

Er wordt geprobeerd nog meer prikken te kunnen zetten om de bevolking te beschermen tegen de gevolgen en verspreiding van het coronavirus. “We willen drempels wegnemen bij de mensen die nog niet de kans hebben gezien om zich te laten vaccineren”, vertelt Sebastiaan van Buuren, projectleider vaccineren GGD IJsselland. De vaccinatiebus wordt aanstaande vrijdag en zaterdag voor het eerst ingezet. Nieuwleusen heeft de primeur. Ook voor informatie over de corona-vaccins kan iedereen terecht bij de bus. De route van de bus is te vinden op deze pagina met de locatiegegevens.

Donderdag werden ook de vaccinatiecijfers gepresenteerd per gemeente door de RIVM. In Steenwijkerland heeft 83 procent van alle volwassenen één prik gehad en 73 procent is volledig gevaccineerd. Van de twaalf- tot zeventienjarigen is in de gemeente 50 procent deels gevaccineerd en 37 procent volledig.

Van alle twaalf-plussers ligt de vaccinatiegraad op 80 procent voor één prik en 70 procent op twee prikken.

Gepubliceerd door Bas Jansen
Leistra