Active

VHK 3 wint van VENO

Geplaatst op: 9 september 2021

(Ingezonden door onze VHK-drie-correspondent) 7 september 2021; de dag dat we eindelijk weer een potje mochten voetballen. Je kunt het nieuwe seizoen dan ook niet beter beginnen dan een oefenpotje tegen rivaal VENO. De sfeer, de zweetdruppels, de 12e man, de heerlijke geur van gras, een beetje gefoeter, een potje bier na afloop, wat hebben we het gemist.

Het was even afwachten, maar hij was er nog steeds; Piet Pieter Croes. De onmisbare schakel om tegen VENO te spelen. Piet woont namelijk op een steenworp afstand van sportpark de Benten. Een speler van VENO vertelde mij tijdens de wedstrijd dat ze Croes een aantal keren hadden gespot in de bosjes tijdens de trainingen. Vandaar dat de opstelling wat verrassend was om deze pittige tegenstander aan te pakken.

Nieuw in het veld was Robin Oldeman. Een bijnaam hebben we nog niet voor hem maar dat zal vast snel komen. De oud doelman van Rouveen kreeg gelijk een basisplaats op de midden. Vlak voor de wedstrijd meldde Koendert senior zich af met ouderdomskwaaltjes. Inmiddels zijn we natuurlijk wel een jaar verder, dan gaat leeftijd toch ook een rol spelen. De plek werd ingevuld door Curre. Ook voor het eerst dit seizoen op het veld te vinden was (aanvoerder) Weijs. Croes beloonde hem door zijn inzet op de trainingen met een plaats op de bank. Doelman Eppie was gelukkig nog net op tijd voor de wedstrijd, lenzen in doen is ook wel een hele klus op zich natuurlijk.

Dan de wedstrijd. Door zulke (zie afbeelding) mooie berichtjes vanuit Vollenhove gaan we natuurlijk extra ons best doen. We hadden (zoals u heeft kunnen lezen in de voorbeschouwing) immers wat goed te maken.

Het eerste kwartier had VENO iets de overhand. Het 3e moest duidelijk nog even wennen aan überhaupt fysieke inspanning te leveren, op het veld dan welteverstaan. Kansen worden er echter niet gecreëerd. Na dit kwartier komen we beter in de wedstrijd, maar verder dan een schot uit de 2e lijn van Pu en een legio aan (allemaal onterechte!) corners komen we niet. In de 37e minuut komt het hoogtepunt uit de 1e helft. De voorhoede zet goed druk op de doelman die even niet weet wat hij met de bal aan moet. Met een sliding wordt een laatste poging gedaan om de bal weg te werken. De Board weet de bal half te blokkeren en vervolgens valt de bal een meter of 2 buiten de 16-meter voor de voeten van Weijs. Alsof hij nooit weg is geweest krult hij de bal met binnenkant voet in de kruising: 1-0. Een paar minuten later is het rust. Met de tong (zo droog als een Sahara) op de grond strompelen we naar de kleedkamer.

In de rust moet menig speler van het 3e tegengehouden worden om van onze EHBO kist af te blijven, al hadden we deze al wel verdiend.

In de 2e helft krijgen we al snel de 1-1 om de oren. Een zeer ongelukkig schot op doel wordt onderweg door iemand van VENO aangetikt en verdwijnt in het netje. Het 3e laat zich niet van de wijs brengen en blijft de betere van de 2. In minuut 63 geeft de Jonge een splijtende pass vanaf het middenveld over de verdediging richting Pu, laatstgenoemde neemt de bal kalm aan en werkt rustig af. Had dat deze wedstrijd nog 3x gedaan i.p.v. lomp uit te halen dan hadden we 6-1 gewonnen. VENO dringt wel iets aan maar tot kansen is het eigenlijk de hele wedstrijd niet gekomen. Het 3e komt er nog een aantal keren gevaarlijk uit, waaronder in de 73e minuut. Mini Blikkie geeft eigenlijk een gelijkwaardige pass als de Jonge bij de 2-1. Over de verdediging heen staat de Board te wachten die de bal knap uit de lucht langs de doelman tikt; 3-1.

Overigens is Curre wel MOTM, maar stond de hele verdediging trouwens fantastisch. Er was zelfs af en toe opbouw van achteruit te zien i.p.v. lomp weg rammen! Na de match vullen we alle uitgezwete liters vocht weer rijkelijk aan, heeeeeerlukkkkk!

Keal wat een lang verslag. Agh ja, ik heb ook 9 maand niks mogen schrijven. Excuus als het te lang was. Komende zaterdag wacht de 1e competitiewedstrijd in Ens.

MOTM: Curre
Scheidsrechter: D. Meijer, kreeg een 8. Wat Pieter voor cijfer geeft leest u vast in de comments.
Bier op sportpark “de Monnikenmolen”: 10. Ja echt, een 10! Een lekker koud flesje Heineken. Houd dit vast!!! Toeschouwers: 12 (excl. de wissels)

37’. 1-0 Weijs
51’. 1-1
63’. 2-1 Pu (de Jonge)
73’. 3-1 Board (mini Blikkie)