Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
19 oktober 2021
Agenda
Active

PvdA wil bloeiende toekomst voor Tuinen van Marxveld

Geplaatst op: 16 september 2021

De Tuinen van Marxveld in Vollenhove zijn een grote toeristische trekpleister in de gemeente en hebben een belangrijke culturele en historische waarde. Om die reden hoopt de PvdA Steenwijkerland dat de tuinen weer open kunnen.

“De tuinen waren opengesteld voor publiek (inwoners en toeristen) door de eigenaar, onder de afspraak dat de gemeente bijdraagt aan het onderhoud ervan. Sinds enige tijd heeft de eigenaar echter besloten om de tuin te sluiten voor publiek. De reden hiervoor zou zijn dat de gemeente niet bereid is om bij te dragen aan het extra benodigde onderhoud, nu de tuinen in een slechte staat verkeren door de extreme warmte van afgelopen seizoenen. De fractie van de PvdA betreurt de ontstane situatie”, zegt Steven Bunt namens de fractie.

Bunt benadrukt dan ook, namens de fractie, de grote waarde van de tuinen van Marxveld voor de gemeente Steenwijkerland. Met deze reden vraagt hij dan ook aan het college om opheldering over de sluiting en de bereidwilligheid van de gemeente om extra te investeren in onderhoud.

De fractie hoopt en vraagt van het college dat de gemeente met de eigenaar van de tuinen in gesprek wil gaan en blijven om te voorzien in onderhoud, ook als dit eventueel een extra investering van de gemeente betekend.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra