Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
19 oktober 2021
Agenda
Active

‘Criminelen zoeken naar mogelijkheden in buitengebied’

Geplaatst op: 17 september 2021

Het buitengebied van de gemeente Steenwijkerland kent veel kwaliteiten en biedt volop mogelijkheden om te wonen, te werken en te recreëren. “Helaas zien ook criminelen in toenemende mate mogelijkheden in het buitengebied. Zo zijn ze vaak geïnteresseerd in leegstaande panden en schuren waarin ze bijvoorbeeld drugs kunnen kweken of produceren”, schrijft het gemeentebestuur.

De gemeente Steenwijkerland werkt samen met de politie en andere partners aan een veilig buitengebied. Om ervoor te zorgen dat het er prettig wonen en werken blijft, heeft de gemeente de hulp van de inwoners en ondernemers uit het buitengebied hard nodig. Daarom  ontvangen zij een brief met hierin het verzoek om online een enquête in te vullen, zodat Steenwijkerland een goed beeld houdt van de veiligheidssituatie in het buitengebied.

De online enquête maakt onderdeel uit van het project Veilig Buitengebied. Het gemeentebestuur vult aan: “Binnen dit project werken we samen met partners, inwoners en ondernemers aan de veiligheid en leefbaarheid in het buitengebied. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.steenwijkerland.nl/veiligbuitengebied. Als inwoner of ondernemer van het buitengebied komt u misschien wel eens verdachte situaties tegen. Bijvoorbeeld verdachte contante betalingen, ongebruikelijke activiteiten in de avonduren of verdachte personen. Dit kunt u anoniem melden bij Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra