Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
19 oktober 2021
Agenda
Active

‘Oktoberfest Veno wordt feestje voor in de boeken’ 

Geplaatst op: 18 september 2021

Lok (l) en Apperlo in De Burght.

De sporthal van zalencentrum De Burght in Vollenhove ziet er nu nog ‘gewoon’ uit, maar dat is op 9 oktober wel anders. Dan barst het Venose Oktoberfest los. “Een knalfeest voor jong en oud waarvoor we de sporthal geheel omtoveren tot Duitse feesttent”, zeggen Erik Lok en David Apperlo.

Inwoners van Vollenhove en omgeving zijn wel toe aan een feestje, merken de organisatoren. “We hebben de line-up nog niet eens naar buiten gebracht en meer dan de helft van de kaarten is de deur al uit”, zegt Apperlo tevreden. “En de kaartkopers komen overal vandaan: Rouveen, Emmeloord, Blokzijl, Sint Jansklooster, Zwartsluis en natuurlijk Vollenhove. Je ziet echt dat iedereen er weer zin in heeft”, vult hij aan.

Dat de ticketverkoop al goed loopt, doet de heren deugt. Ze trekken dan ook alles uit de kast om er een geslaagd feest van te maken. “We maken een eilandbar, creëren een Tiroler sfeer in de sportzaal en hebben een 10-koppige band op het podium staan: Jahwol. Ze spelen niet alleen schlagers, maar ook de echte bekende feesttenthits. Mark Bakker, onder meer discjockey voor ‘Het Foute Uur’, is ook van de partij”, blikken Erik en David vooruit.

Dat De Burght en Café De Doppe gezamenlijk de kar trekken is niet nieuw. Tijdens het Corso Vollenhove hebben de partijen namelijk ookal actief samengewerkt. Dat beviel goed en bleek voor herhaling vatbaar. “De Doppe is de zaterdagavond van het Oktoberfest ook gesloten. Feestvierders kunnen die avond, eventueel in dirndl of lederhose, naar De Burght komen. Vanaf de eerste minuut tot middernacht gaan we knallen”, zegt Doppe-uitbater Erik Lok.

Apperlo en Lok zijn ook blij met de hulptroepen die zich aanbieden: “Jongeren uit Vollenhove vinden het mooi dat we weer een feestje kunnen houden en helpen ons met hand-en-spandiensten voorafgaand aan het evenement. Dat is super.”

De heren verwachten dat het evenement voor 9 oktober is uitverkocht. “Iedereen is toe aan een feestje. Niet alleen de jongeren. We hopen ook dat iedereen uit de regio zich geroepen voelt om gezellig met ons mee te feesten en een lekkere Duitse bratwurst te komen eten. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website https://oktoberfestveno.nl/ of bij De Burght en De Doppe. De organisatie houdt in aanloop naar het feest de regelgeving in de gaten.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra