Agenda
Active

VHK 3 blijft ook na bezoek aan Beltigers ongeslagen

Geplaatst op: 27 september 2021

(Ingezonden door onze VHK-drie reporter) Het derde blijft in het jaar 2021 nog steeds ongeslagen. Een knappe prestatie waar de club trots op mag zijn. Komende dinsdagavond zijn we best bereid om diverse spelers van een hoger elftal wat bij te brengen. Want laten we eerlijk zijn, 12 tegengoals in 2 wedstrijden maken we zelfs in het 3e niet vaak mee. We gaan er dan ook vanuit dat wij zaterdag op het hoofdveld aan mogen treden als vlaggenschip van de club. Kop op, Duim omhoog, er is pas 1 competitiewedstrijd gespeeld!

De voorbereiding begint alles behalve voorspoedig. Peter alias de Zaag moet zich helaas ziek afmelden. Reserve doelman Robin mag bij de 2e selectie aansluiten vanwege een blessure. Hiervoor terug kreeg het 3e de altijd gemotiveerde Scheffer.

Eenmaal aangekomen op het prachtige sportcomplex ’t Hooge Laand valt gelijk op dat de rietboeren een stuk vergeten zijn te maaien. Het grote veld had wel een knipbeurt verdiend voor deze beladen derby. Maar goed, daar kan de club zelf ook weinig aan doen. Bij aankomst is het natuurlijk gelijk al gezellig. Knuffels, kusjes en handdrukken worden veelvuldig gegeven. Mooi dat het zo kan en mooi dat er eindelijk is een keer in competitie verband tegen elkaar gespeeld kan worden.

Dan de wedstijd. Hebt u wel is een team gezien wat de tos gewonnen had, de helft mocht kiezen en ook nog is zowel de 1e als 2e helft heeft afgetrapt? Dan had u er zaterdagmiddag bij moeten zijn. Het geeft denk ik wel aan waar de man in het zwart mee bezig was. Na ongeveer 5 minuten is het gelijk raak, niet met een goal maar met de onderlinge strijd. Spits de Board heeft het gelijk flink aan de stok met de aanvoerder van de oranje groenen. Geeft niet, dit hoort erbij in een derby. Het 3e vergeet het 1e half uur om de wedstrijd al te beslissen. Spitsen de Board en Klaver krijgen een aantal beste kansen, maar helaas. In de 31e minuut geeft Weijs een prachtige pass op de Pu. Laatstgenoemde werkt keurig af en dan is daar eindelijk de verdiende 0-1. Een aantal minuten later profiteert hij ook als er in de verdediging niet goed wordt uitverdedigd: 0-2. Rust.

In de 2e helft is het geen eenrichtingsverkeer meer. SVBS’77 begint de nodige strijd te leveren. Na 5 minuten komen de Beltigers terug in de wedstrijd. Eerlijk is eerlijk, mooie goal. Een aantal minuten later komt het 3e er goed uit in een counter. Klaver legt de bal breed op de Board die kan afwerken. De doelman zit er nog aan maar weet de bal niet te keren. In de 64e minuut komt de Belt weer terug in de wedstrijd. Ook hier moet gezegd worden dat dit een knappe goal was. Na een aantal rare beslissingen van de man met de fluit komt in de 81e minuut toch de beslissing wat hij niet gehoopt had. Zo secuur als hij is bij het bouwen van z’n huisje, zo secuur is hij ook in het afwerken. Spits Jefferson heeft gewoon een neusje voor de goal. Altijd staat hij op de juiste plaats, en dat met een bal onder het shirt! 2-4. Verder gebeurt er niet veel en is het na iets meer dan 90 minuten klaar. Na afloop gaat de voorzitter van SVBS’77 nog even met de pet rond, want het scorebord kan wel renovatie gebruiken (qua elektra dan).

Verder waren er nog een aantal noemenswaardig heden. Ik wist niet dat mensen zich konden opsplitsen, het blijkt toch zo te zijn. Voetballen in en tegen Blokzijl en tegelijkertijd kijken bij deze derby, fantastisch! Wist u trouwens dat wij een spion bij de tegenstander hadden neergezet? De rechtsbuiten van SVBS’77 hebben we natuurlijk voor de wedstrijd precies verteld wat hij wel, of beter gezegd niet, moest doen. Verder stond de verdediging vanmiddag best wel weer goed, aan de 2 tegendoelpunten kon niemand wat doen. Hieronder leest u 42 toeschouwers, dit lijkt een grap. Maar niets is minder waar, zowel van de thuis als uit club waren er vele toeschouwers/muizen te vinden!

Komende zaterdag treden we thuis aan op het hoofdveld tegen M.S.C. 5 uit Meppel, komt dat zien! VHK 3, meer dan een vriend!

MOTM: Joopie
Scheidsrechter: R. Rook, kreeg een 4.
Bier op sportpark “t Hooge Laand”: 10. Een koud flesje Heineken, top! Toeschouwers: 42

31’. 0-1 Pu (Weijs) 37’. 0-2 Pu (Weijs) 50’. 1-2
57’. 1-3 Board (Klaver) 64’. 2-3

81’. 2-4 Jefferson (Board)