Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
19 april 2024
Agenda
Active

Na jaar van afwezigheid stromen inschrijvingen voor VENOseloop weer binnen

Geplaatst op: 29 september 2021

Tekst: Rob van der Spek

Nadat de VENOseloop vorig jaar vanwege de coronamaatregelen niet georganiseerd kon worden, is het dit jaar eindelijk weer zover voor de organisatie. De VENOseloop kan zaterdag 9 oktober weer gehouden worden en de inschrijvingen stromen binnen.

Eltjo Hofstede is één van de organisatoren en vertelt enthousiast over het ontstaan van deze prachtige loop door de wijde omgeving van Vollenhove: “Een aantal jaren geleden, om precies te zijn in 2017,  is het idee vanuit Tessa van den Berg en Martijn Schuttenbelt ontstaan om deze loop te organiseren. En tot onze grote verbazing was de interesse het eerste jaar al zo groot dat we bijna 250 inschrijvingen hadden”.

Vollenhove kenmerkt zich door een aantal loopgroepen, die allemaal recreatief lopend genieten van de prachtige natuur rondom het zuiderzeestadje. Dus vanuit die hoek was er een grote interesse om aan de VENOseloop deel te nemen.

Diverse afstanden en prijzen

Nu de inschrijvingen voor dit jaar gestart zijn, blijkt ook nu weer dat er enorm veel interesse is voor deze loop. Dat sterkt het bestuur van de VENOseloop om het evenement in de toekomst uit te laten groeien tot een loopevenement van formaat. Daarbij is naast Vollenhove ook Urk en de Noordoostpolder een goede voedingsbodem voor het bestuur, zowel voor de benadering van loopgroepen als de benadering van potentiële sponsoren.

Er kan gelopen worden over twee afstanden, namelijk de 5 kilometer of 11 kilometer. “Als je kiest voor 11 kilometer en je zou nog niet zo getraind zijn om die helemaal uit te lopen op volle snelheid, dan kun je best wat rustiger aan doen en genieten van de prachtige natuur om je heen”, zegt Eltjo.

De organisatie van de VENOseloop zou niet mogelijk zijn zonder de inzet van vele vrijwilligers en de bijdrages van sponsoren.

De start en de finish van de VENOseloop zijn bij recreatiepark ‘t Akkertien in Vollenhove. Inschrijven voor de VENOseloop kan via de website www.venoseloop.nl.  De deelname kost € 12.50. Voor de winnaars in de diverse loopklassen zijn er uiteraard prijzen te verdienen. Voor elk geslacht en elke afstand zijn er prijzen te winnen. Die prijzen worden gesponsord door KLIF18 uit Urk en fruitbedrijf Verhagen uit Luttelgeest.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra