Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
19 oktober 2021
Agenda
Active

ChristenUnie wil duidelijkheid over toekomst Kamper Erve

Geplaatst op: 6 oktober 2021

De ChristenUnie heeft onlangs vernomen dat camping Kamper Erve in Sint Jansklooster getransformeerd wordt naar een vakantiepark waar 174 vakantiewoningen bij worden gebouwd. Naar aanleiding van die ontwikkeling stelt de lokale fractie vragen aan het college van burgemeester en wethouders. 

Raadslid Jantina Drijfhout: “De CU begrijpt dat hierbij sprake is van een privaatrechtelijke situatie, waarbij twee ondernemers verkopen en aankopen. We hebben ook begrepen dat deze ontwikkelingen veelal mogelijk zijn in bestaande bestemmingsplannen. We hebben een aantal vragen aan het college over deze ontwikkelingen.”

De CU heeft de volgende vragen ingediend bij het gemeentebestuur: 

Wat vindt het college van de ontwikkeling dat campings in onze gemeente transformeren tot (luxere) vakantieparken?

Past deze ontwikkeling bij onze gemeentelijke visie op toerisme?

Kunnen alle campings in de gemeente Steenwijkerland overgenomen worden en getransformeerd worden in vakantieparken met huisjes? Is dit binnen de bestaande bestemmingsplannen op deze manier geregeld?

Welke rol en bevoegdheden heeft het college wanneer het om de transformatie van recreatieparken gaat?

Hoe wordt de participatie met de omgeving vorm gegeven? Welke rol speelt de gemeente hierin?

Op welke wijze toetst de gemeente bij dergelijke plannen de gevolgen voor bijvoorbeeld infrastructuur / verkeersveiligheid?

Is het college het eens met het standpunt van de ChristenUnie dat ook toeristen / vakantiegangers die gebruik willen maken van een lager segment voorziening voor overnachtingen (zoals een camping) die mogelijkheid ook in onze gemeente moeten houden?

Welke gemeentelijke instrumenten kunnen ingezet worden zodat er voldoende campings in onze gemeente blijven en er niet eenzijdig een aanbod van vakantieparken ontstaat in de komende jaren?

Kamper Erve meldt aan de redactie dat er inderdaad een partij is die de camping wil overnemen. Het bedrijf zal later in een interview op Land Veno Actueel de toekomstplannen toelichten. Het gemeentebestuur komt over enkele weken met een antwoord op vragen van de CU.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra