Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
25 april 2024
Agenda
Active

OBS De Voorpoort opent boekenweek met ‘vissenmasseur’

Geplaatst op: 7 oktober 2021

De Kinderboekenweek werd werd op OBS de Voorpoort in Vollenhove geopend door middel van een interview met een ‘vissenmasseur’. Dit komt uit het boek De Chocolade tandarts, en 237 andere waanzinnige beroepen. Het thema van de kinderboekenweek is dit jaar: ‘Worden wat je wil.’

De juffen van De Voorpoort vertellen: “Worden wat je wil, betekent niet dat je een beroep wil uitvoeren dat daadwerkelijk bestaat. Misschien wil je wel een chocoladetandarts worden of een dinosaurus-temmer. Na het verhaal over de vissenmasseur mochten de kinderen nadenken over wat ze zelf eigenlijk willen worden. Hier kwamen de leukste ideeën naar voren! Zo werd er gekozen voor het beroep: leeuwenkapper, piano fluisteraar, klimrekbewaker en zelfs een achtbaanchirurg. Met het lied: Worden wat je wil, van kinderen voor kinderen is de opening feestelijk afgesloten.”

De kinderboekenweek duurt, in tegenstelling tot wat de naam ons doet denken, tien dagen (6 – 17 oktober) In deze periode wordt extra aandacht gegeven aan lezen, kinderboeken, beroepen en natuurlijk aan het thema: ‘Worden wat je wil’.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra