Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
19 oktober 2021
Agenda
Active

VENOseloop trekt 200 hardlopers naar Vollenhove

Geplaatst op: 9 oktober 2021

Ruim 200 deelnemers liepen zaterdagochtend de VENOseloop. De vierde editie van het hardloopevenement was voor veel sportievelingen weer de eerste wedstrijd sinds de pandemie.

Mede-organisator Eltjo Hofstede is tevreden over de opkomst: ‘We hadden gerekend op ongeveer 125 deelnemers. Dat zijn er dus een stuk meer geworden. Op beide afstanden, de 5 kilometer en de 11 kilometer, doen ongeveer 100 lopers mee. Net als voorgaande edities hebben we niet alleen veel deelnemers uit Vollenhove en omliggende dorpen, maar ook uit Emmeloord en Urk. En er loopt ook een Poolse hardloper mee, diegene werkt in de polder maar staat vandaag bij ons aan de start.’

Voor Arjan Schuurman en Robert Hammer uit Genemuiden is het ook weer de eerste wedstrijd sinds lange tijd: ‘Maar we hebben niet stilgezeten. Iedere week lopen we een andere afstand: 5 kilometer, 15 kilometer of een halve marathon van 21 kilometer. Op die manier train je iedere maand voor een halve marathon. Dus de 11 kilometer van de VENOseloop zal ons wel goed af gaan. We vinden het vooral gezellig dat we weer onder mekaar zijn met ‘een stelletje gekken’ die ook zin hebben om hard te lopen.’

Speaker Corné Schaart staat alweer versteld als hij een kwartier na het startsignaal de eerste hardloper weer richting finish ziet komen. Het is Mark Hakbijl uit Zwolle, hij is winnaar bij de 5 kilometer (heren) in een tijd van 16:49. Bekijk hieronder de top-3 per afstand of klik hier voor alle uitslagen en hier voor meer foto’s.

Top 3 heren 5 kilometer:

1 Mark Hakbijl uit Zwolle (16:49)

2 Wojciech Lichota uit Skoczów (17:01)

3 Stedan Woudwijk uit Emmeloord (18:21)

Top 3 dames 5 kilometer:

1 Jantina Loosman uit Urk (19:45)

2 Julia van Vulpen uit Vollenhove (23:05)

3 Jaqueline Koets uit Emmeloord (23:13)

Top 3 heren 11 kilometer:

1 Melchior van de Pol uit Apeldoorn (43:37)

2 Arjan Elling uit Vries (46:53)

3 John Tigelaar uit Genemuiden (46:49)

Top 3 dames 11 kilometer

1 Olga Elling uit Vries (48:12)

2 Robin Nijholt uit Ossenzijl (50:25)

3 Rosalie Bakker uit Tollebeek (51:59)

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra