Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
19 april 2024
Agenda
Active

Vollenhove verdient betere uitstraling volgens CPB

Geplaatst op: 14 oktober 2021

De voormalige Hazemeijer locatie in Vollenhove wordt ook onderzocht.

De Christelijke Partij Burgerbelangen vind dat het industrieterrein van onder meer Vollenhove een betere uitstraling moet krijgen en veiliger moet worden. Om die reden stelt de fractie vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Tilko Gernaat namens CPB: “Veiligheid en het realiseren van een veilige omgeving is een kerntaak van de overheid en dat geldt ook voor bedrijventerreinen. Een veilig bedrijventerrein is cruciaal voor een ondernemer. Overlast, brand, inbraken en andere ongewenste praktijken proberen ondernemers zoveel mogelijk te voorkomen omdat zij en hun werknemers baat hebben bij een veilige werkomgeving. Ook kan dit soort schades hun bedrijf stil leggen. Een aanzienlijk deel van de bedrijven gaat zelfs failliet na een grote brand in hun bedrijfspand.”

Ternaat vult aan: “En hoewel verzekeren een manier is om het risico te verkleinen is dit zeker niet de enige manier. Voorkomen is uiteindelijk beter dan genezen. Verzekeringsmaatschappijen bieden interessante kortingen aan bedrijven op terreinen waar door collectieve aanpak veel aandacht uitgaat naar preventie. In onze gemeente heeft de Business Club Steenwijkerland vanuit parkmanagement veel aandacht voor de uitstraling en veilige omgeving van bedrijventerreinen.”

“Zonder uitputtend te zijn willen wij toch de aandacht van het college vragen voor de voormalige Hazemeijer locatie in Vollenhove en een pand aan de Korte Venen in Steenwijk. Wat dat betreft is er voor u nog werk aan de winkel”, aldus de fractie richting het gemeentebestuur.

De partij heeft de volgende vragen ingediend bij het college van burgemeester en wethouders: 

Op welke wijze is de gemeente Steenwijkerland actief met preventie en handhaving om ongewenste situaties op bedrijventerreinen te voorkomen en aan omliggende bedrijven een veilige omgeving te bieden?

Op welke wijze bent u preventief actief op gebied van hygiëne en ongediertebestrijding op de bedrijventerreinen in Steenwijkerland.

Welke aandacht heeft u voor leegstaande panden op bedrijventerreinen in Steenwijkerland?

Bent u met eigenaren van panden die langer leegstaan in gesprek om hier een ontwikkeling te stimuleren die bijdraagt aan een betere uitstraling van het bedrijventerrein?

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra