Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
25 april 2024
Agenda
Active

Gemeente om tafel met ontevreden bewoners Kloosterweg

Geplaatst op: 30 november 2021

Foto: Google Maps

De gemeente Steenwijkerland gaat in gesprek met bewoners van de Kloosterweg in Sint Jansklooster. Buurtbewoners en de fractie van CPB vroegen onlangs aandacht bij het gemeentebestuur voor de hoge snelheden van auto’s aan die weg. Aanwonenden ervaren dit als onveilig en onaangenaam.

Het gemeentebestuur laat weten in gesprek te willen gaan met Plaatselijk Belang en enkele buurtbewoners. “Wanneer het gesprek er aanleiding toe geeft zal er een snelheidsmeting worden uitgevoerd. Voor het verkrijgen van representatieve gegevens is een meting gedurende een periode van twee weken doorgaans voldoende. Wanneer er gemeten wordt, worden de uitkomsten daarvan gedeeld met de aanwonenden”, aldus het gemeentebestuur.

Of de gemeente ook daadwerkelijk de politie gaat inzetten voor het bekeuren van hardrijders is afhankelijk van metingen die de gemeente mogelijk wil gaan verrichten: “Als de snelheden op een weg stelselmatig te hoog zijn is handhaving een van de mogelijkheden om de verkeersveiligheid, weliswaar tijdelijk, te verbeteren. Tot nu toe was er op basis van de verkeersdata, geen aanleiding om een verzoek tot handhaving te doen. Als de resultaten van

een nieuwe meting daartoe wel aanleiding geven zal alsnog afgestemd worden met het Team Subjectieve Verkeersonveiligheid van de Politie IJsselland.”

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra