Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
9 december 2023
Agenda
Active

COV plant 30 bomen op evenemententerrein

Geplaatst op: 7 maart 2022

De Christelijke Oranjevereniging plant vandaag 30 bomen op het evenemententerrein in Sint Jansklooster. De actie, opgezet door de provincie Overijssel, is onderdeel van het plan om 1,1 miljoen nieuwe bomen te planten in Overijssel. Zo wil de COV bijdragen aan duurzaamheid en CO2-compensatie. Maar het blijft niet bij deze ene actie.

Hoege Heetebrij, voorzitter van de COV, vertelt dat dit een onderdeel is van een groter duurzaamheidsbewustzijn bij de corsobouwers en de organisatie. De COV is zich namelijk meer en meer bewust van de klimaatproblematiek en haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. “Het planten van de bomen heeft alles te maken met duurzaam denken en dat is iets waar we stappen in willen maken. In dit geval met het planten van bomen, maar ook in de toekomst. Zo hebben wij de ambitie om met elektrische motoren te gaan rijden, willen wij een corso-app in plaats van de papieren corsogids en hebben we nog de wens om geen aggregaten tijdens het corso te gebruiken maar stroompunten. De COV is hierover in gesprek met de gemeente en dit wordt in de komende tijd beter uitgewerkt”, zegt Hoege.

De vereniging vult aan: “Bomen hebben een groot effect op ons klimaat. Eén boom zorgt namelijk voor een temperatuurdaling van 1°C in de buurt van de boom. Tien bomen bij elkaar zorgen voor een temperatuurdaling van 1,52°C. Een boom zet daarnaast 0,025 ton CO2 per jaar om in zuurstof (50kg) en slurpt jaarlijks 27.000 liter water op.”

In de loop van dit jaar en de verdere toekomst zal de COV met meer initiatieven komen en doorgaan met het creëren van een duurzamer karakter van het corso.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra