Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
29 maart 2024
Agenda
Active

‘Draaiboek Ja-Koe-Zie direct na versoepelingen uit de kast getrokken’

Geplaatst op: 26 maart 2022

Nils en Patrick (r) in de hal die komend weekend dient als feestlocatie.

“Alles loopt op rolletjes”, zeggen Patrick Lok en Niels ten Wolde zaterdagmiddag in de hal van Guus Smit. Ze doelen daarmee op de voorbereidingen van het Ja-Koe-Zie Feest dat volgend weekend op de agenda staat. Op vrijdag en zaterdag verwachten ze honderden bezoekers bij de tweede editie van het evenement. 

De vriedengroep, bestaande uit negen enthousiaste jongens, is zaterdag druk bezig om de loods leeg te halen. “De komende week zijn we hier iedere avond te vinden. In eerste instantie om de hal leeg te halen en daarna om hem aan te kleden. We bouwen er een mooie bar in en zorgen voor een gezellige uitstraling. We hopen de boel dan donderdagavond klaar te hebben zodat we vrijdag los kunnen gaan”, vertellen Niels en Patrick.

Vrijdag begint het feestweekend met een vrijdagmiddagborrel. De entree is gratis en op de bühne staan de discjockeys van piratenzender Los Pollos en zender Tik Van De Meule. “Natuurlijk hebben we ook aan de inwendige mens gedacht, dus liefhebbers kunnen uit het werk zo naar Vollenhove komen”, zeggen de twintigers die het feest organiseren.

Zaterdag staan coverband Still Blue, The Beatcroocs en DJ Karl Vos op het programma. “De kaartverkoop loopt hard, we hebben 750 stuks beschikbaar en het einde is in zicht. Je merkt dat mensen zich hebben in een feestje. De deur gaat zaterdag om 21:00 uur open”, vertellen de heren.

In relatief korte tijd hebben ze de voorbereidingen voor hun feest in gang gezet. “Maar op papier hadden we al een compleet plan uitgewerkt voor het organiseren van dit feest. Het was na de versoepelingen een kwestie van het plan afstoffen en de bands optrommelen, veel werk was vooraf al gedaan. Uiteindelijk hopen we dit weekend op een volle hal, want dat is waar je het voor doet: de mensen zien genieten op je eigen feestje”, besluiten Lok en Ten Wolde.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra