Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
19 april 2024
Agenda
Active

Mooiweer, Naberman en Van der Linde erelid van VHK

Geplaatst op: 2 april 2022

Groot feest in de kantine van sportvereniging VHK Sint Jansklooster vrijdagavond. De voetbalclub benoemde drie nieuwe ereleden. Ap Mooiweer, Klaas Naberman en Henk van der Linde hebben de vereniging vele diensten bewezen en mogen zich daarom sinds vrijdag erelid noemen.

Henk van der Linde is al 55 jaar lid van VHK en heeft zich jarenlang ingezet voor het coachen van jeugdteams en het fluiten van wedstrijden. Hij was betrokken bij de bouw van de kantine en één van de drijvende krachten die de voetbalclub groot heeft gemaakt. Nog altijd is Van der Linde rondom het veld te vinden om hand- en spandiensten te verrichten voor zijn club.

Klaas Naberman is ook al decennia betrokken bij VHK. De voormalig wethouder was van 1984 tot en met 1992 voorzitter en is tot op de dag van vandaag betrokken bij de sponsorcommissie. Ook in zijn politieke jaren heeft Naberman zich altijd hard gemaakt voor sport en in het bijzonder voor zijn club.

Ap Mooiweer zal voor veel voetballiefhebbers ongetwijfeld ook een bekende zijn. Al 65 jaar is hij betrokken bij de club. Ook hij mocht jarenlang de voorzittershamer bij zich houden en is al sinds zijn vijfde jaar lid. Mede dankzij Mooiweer kon de ploeg uit Sint Jansklooster een eigen kunstgrasveld aanleggen. Nog altijd staat Ap als trouwe supporter langs de lijn.

De ereleden waren blij verrast met de benoeming. Ze wisten immers van niets en waren met een list naar sportpark De Monnikenmolen gelokt. De heren kregen zelf een schildje aangeboden als aandenken en daarnaast zijn de mannen ook vereeuwigd middels een schildje in het clubgebouw.

Verder werden vrijdag ook twee jongere leden in het zonnetje gezet. Esther Rook (19 jaar) en Ryan Stam (22 jaar) werden benoemd tot ‘Vrijwilligers van het jaar’. Deze eretitel reikt VHK jaarlijks uit aan leden die zich met hart en ziel inzetten voor de club. Zowel Rook als Stam geven training en organiseren toernooien en het assisteren bij het organiseren van de familiedag, VHK is er trots op dat deze jonge vrijwilligers zoveel bijdragen en hopen dat hun inzet ook anderen zal stimuleren.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra