Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
25 april 2024
Agenda
Active

BGL, PvdA, VVD en CU gaan onderhandelingen in zonder CPB

Geplaatst op: 20 april 2022

Nadat informateur Ben Sonneveld op dinsdag 12 april de gemeenteraad van Steenwijkerland op de hoogte heeft gebracht van zijn bevindingen en het advies heeft gegeven de huidige coalitie voor te zetten is hij door BGL gevraagd als formateur de vervolgstappen te begeleiden.

De vier partijen BGL, PvdA, VVD en CU zijn direct aan de slag gegaan met gesprekken en richten zich op een coalitieakkoord op hoofdlijnen. Voortzetting en aanscherping van bestaande ambities worden gecombineerd met de nieuwe uitdagingen waar Steenwijkerland voor staat.

De verwachting is dat het coalitieakkoord op hoofdlijnen uiterlijk eind mei gereed is. Hiervoor worden ook de CPB, CDA, Groen Links en D66 gevraagd om aan te geven wat zij belangrijk vinden voor Steenwijkerland. Grote winnaar CPB krijgt echter geen plaatsje aan de formatietafel, tot grote ergernis van het bestuur.

Na het tot stand komen van het coalitieakkoord en installatie van het college werkt het college dit hoofdlijnenakkoord verder uit in acties in een collegeprogramma. Bij de tot standkoming van het collegeakkoord worden inwoners en de belangrijkste stakeholders gevraagd om mee te denken over de plannen voor de komende vier jaar voor Steenwijkerland.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra