Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
23 april 2024
Agenda
Active

Voorbereidingen ‘Typisch Vollenhove’ in volle gang

Geplaatst op: 1 juni 2022

Voor de tweede keer kan Vollenhove gaan genieten van ‘Typisch Vollenhove’. De opvolger van de jaarlijkse Havendagen wordt, na twee jaar van afwezigheid, gehouden van 3 tot en met 6 juni.

“De Havendagen ontstonden in 1993 als start van het vaar- en toeristenseizoen. Op den duur kwamen er minder scheepjes naar Vollenhove en hebben we besloten om het evenement om te dopen naar ‘Typisch Vollenhove’. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen van alle activiteiten die we in het Pinksterweekend houden”, vertelt voorzitter Jan Bernhard Visscher.

Vrijdag 3 juni kunnen liefhebbers al een voorproefje nemen de kermis of een bezoek brengen aan het Stadsmuseum. Later dat weekend is er een braderie, vrijmarkt, live muziek, stoepkrijter en het Wine&Bites festival. Zondagavond is er een oecumenische dienst in de GKv te Kadoelen. Op 6 juni kunnen ouderen in een versierde bus meedoen aan het jaarlijkse Pinsterrijden. Verder is een van de hoogtepunten het Open Podium. Jong en oud krijgt dan de gelegenheid om op te treden. “Zang, cabaret, muziek. Het is allemaal mogelijk. Natuurlijk hopen we ook op veel publiek”, vertelt Visscher.

Natuurlijk mogen ‘typisch Venose dingen’ niet ontbreken tijdens Typisch Vollenhove. Daarom kunnen liefhebbers tijdens Pinksteren ook meevaren op de botters VN66 en de ZN13. Verder zijn er mini-concerten op het Bosch-orgel van de Grote Kerk. Wie benieuwd is naar het complete programma kan hier kijken.

Het bestuur is er in ieder geval klaar voor. “Vollenhove heeft er weer zin in. En wij natuurlijk ook. Wie ons als organisatie wil komen versterken, is ook van harte welkom. We zoeken nog naar enkele enthousiaste bestuursleden die vanaf volgend jaar willen aanschuiven”, besluit Visscher.

Klik hier voor het hele programma.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra