Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
23 mei 2022
Agenda
Active

Speeltuin De Wheeme wordt nog mooier

Geplaatst op: 10 mei 2022

Kinderen én volwassenen genieten binnenkort van de nieuwe speeltuin aan De Wheeme. Dankzij de actie Samen voor de Buurt wordt die locatie straks nog mooier. Buurtbewoonster Tanja Kamperman hoopt met het platform van de Regiobank een insectenhotel, vogelhuisjes, een hinkelparcours en knikkerpotjes te kunnen realiseren.

En dat ziet er goed uit, vertelt Ilse van Marion van Regiobank Sinke aan de Kerkstraat. “Inwoners van Vollenhove hebben tot dusver vierhonderdzestig euro gedoneerd en we hebben minimaal vijfhonderd euro nodig. Met nog een week te gaan moeten we dat bedrag kunnen halen.”

De speeltuin is nou typisch zo’n project waarvoor Regiobank het platform Samen voor de Buurt kan worden ingezet. “Wij zijn een buurtzame bank die iets wil betekenen voor de samenleving. Met deze actie ondersteunen wij plannen die mensen bij elkaar brengen. Inwoners van Vollenhove en omstreken kunnen die indienen”, vertelt Van Marion.

Tanja Kamperman deed dat dus. Zij zet zich al jaren in voor de speeltuin die dankzij bijdrages van de gemeentes, Wetland Wonen, het Hervormd Weeshuis en Jantje Beton de komende tijd een flinke opknapbeurt krijgt. Straks moet het een ontmoetingsplek voor de hele buurt zijn. Met de extra toevoegingen wordt die plek dan nog gezelliger.

De actie ook steunen? Dat kan via deze website.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Leistra