Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
23 mei 2022
Agenda
Active

Recherche heropent onderzoek naar verdachte autobrand

Geplaatst op: 11 mei 2022

Foto: Brandweer Vollenhove

De recherche van Steenwijk heeft op aandringen van de Officier van Justitie het onderzoek heropend naar een autobrand in Sint Jansklooster. De auto van een jongedame ging in de nacht van 29 november 202o in vlammen op naast de kruising aan de Bonkenhaveweg. 

De kans is groot dat de auto die nacht in brand is gestoken als wraakactie. De broer van de degene wiens auto in brand vloog, had in diezelfde maand een jongeman in Steenwijk neergestoken met een mes. Bronnen vertelden eerder aan Land Veno Actueel dat de auto in brand werd gestoken door vrienden van de neergestokken jongeman.

De twintiger die een Steenwijker neerstak, heeft in 2021 een celstraf van vier jaar opgelegd gekregen. Daarnaast moest hij 3500 euro smartegeld betalen aan zijn slachtoffer. De politie heeft (nog) niet laten weten waarom het OM de zaak opnieuw onderzocht wil hebben. Voor het onderzoek heeft de recherche de afgelopen week al meerdere betrokkenen (opnieuw) verhoord.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra