Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
28 juni 2022
Agenda
Active

Vinke Vastbouw opent het nieuwe kantoor

Geplaatst op: 20 mei 2022

reportage: Erik Driessen

Door alle coronamaatregelen was de plechtigheid een paar keer uitgesteld, maar vrijdag kon Vinke Vastbouw dan eindelijk het nieuwe kantoor in Vollenhove officieel openen. Daarvoor waren de kleinkinderen van de directeur uitgerukt, die met een enorme schaar een lintje doorknipten.

Het bedrijf zat al met een doe-het-zelfzaak in Vollenhove. Toen buurman Gedi Sport aanklopte met de mededeling te gaan vertrekken, zag Vinke Vastbouw nieuwe perspectieven. De vestiging in Zwartsluis was eigenlijk te klein en in Vollenhove was nu volop ruimte voor nieuwbouw. “En die hadden we nodig, want we zijn de afgelopen jaren sterk gegroeid”, vertelt Harm Russcher van Vinke Vastbouw.

Het bedrijf dat is opgericht door de Sluziger broers Vinke is vooral gespecialiseerd in onderhoud en bouw voor particulieren. “Een belangrijke opdrachtgever is Wetland Wonen, waarvoor we ook de communicatie met bewoners voor onze rekening nemen”, legt Russcher uit. Hij is blij dat de naam Vinke behouden blijft. “Dat blijft een naam in de regio.’

Ook de doe-het-zelfzaak heet nu Vinke Vastbouw Vollenhove. Die zaak is de afgelopen periode ook uitgebreid en vernieuwd. Bij het nieuwe kantoor laat Vinke zien dat het een modern bedrijf is met onder meer een energieleverende gevel, waarbij de zonnepanelen een mooi geheel vormen met de rest van de vormgeving.

Vinke Vastbouw nodigde vrijdagmiddag de zakelijke klanten uit en heeft ’s avonds een personeelsfeest. Zaterdag zijn andere belangstellenden welkom om het pand te bekijken.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra