Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
28 juni 2022
Agenda
Active

Sluzigers lopen eigen marathon over ’t Land Veno

Geplaatst op: 21 mei 2022

Foto: Henk Kuik

Wout Westhuis, Lucas Fakkert en Björn van de Vegte hebben vanmorgen met succes de ‘marathon van de Kop van Overijssel’ gelopen. De Sluzigers vertrokken om 08:00 uur vanuit Zwartsluis om vervolgens 42 kilometer door onder andere Vollenhove en Sint Jansklooster te lopen.

Wout, Lucas en Björn kennen elkaar van een gezamenlijk hardloopgroepje. “We hebben ook meegedaan aan de Roparun en binden nog regelmatig de hardloopschoenen onder. Toen tijdens de coronaperiode alle sportevenementen stilvielen, zat ik eens bij mezelf te denken: kunnen we onderling geen marathon organiseren?”, vertelde Wout voorafgaand aan de marathon.

Hij opperde het idee binnen zijn vaste hardloopgroepje, waarna Fakkert en Van der Vegte enthousiast werden. De afgelopen periode hebben ze veel getraind om vervolgens vandaag fit aan de start te verschijnen. Ondanks dat Wout begin deze week met koorts op bed lag, voelde hij zich vandaag fit genoeg om de 42 kilometer en 195 meter uit te lopen. De route trok ondermeer langs het Waterloopbos, Vollenhove en De Blauwe Hand.

De heren legden de marathon niet met z’n drieën af. Klaas van Dijk en Rob Schraa fietsten mee om de heren te verzorgen, te supporten én om de veiligheid in de gaten te houden. Tegen 12:00 uur bereikten de marathonlopers, compleet afgemat maar voldaan, de finish.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra