Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
20 april 2024
Agenda
Active

‘Alleskunner’ Jaap Been 40 jaar in dienst bij Installatiebedrijf Boxum

Geplaatst op: 3 juni 2022

Arie, Jaap en Edwin in de tuin van de jubilaris.

Een feestelijke dag voor Jaap Been. Hij is vandaag 40 jaar in dienst bij Installatiebedrijf Boxum B.V. Zijn eerste dag bij de firma kan hij zich nog maar al te goed herinneren. “Dat was in de voormalige schuur van Uffels”, zo vertelt Jaap. 

“Je ouders zaten in Canada toen jij besloot te stoppen met school en aan de slag te gaan bij je oom”, weet Hennie, de vrouw van Jaap, lachend te vertellen. Extra bijzonder is dat Jaap de eerste werknemer van het bedrijf was. “Moet je dat wel doen? Personeel in dienst nemen? Vroeg mijn vader zich af. Uiteindelijk is het een hele goede zet geweest. Inmiddels hebben we meer dan 20 collega’s om ons heen”, vertelt Arie Boxum die Jaap 40 jaar geleden aannam.

Installatiebedrijf Boxum was toen nog gevestigd op Heetveld. “Achter de zaak van ome Cor hadden we toen nog onze werkplaats. Ik woonde op Kadoelen, dus dat was mooi in de buurt”, vertelt Jaap, die volgens zijn huidige werkgever Edwin Boxum van alle markten thuis is. “Jaap kan alles: van loodgieterswerk tot de elektra. Hij is een echte allround monteur.”

Al die jaren smeerde zijn vrouw Hennie de boterhammen. “Twee keer overgeslagen. Een keer lag ik in het ziekenhuis en één dag lukte het niet vanwege de bevalling”, vertelt ze enthousiast. Als het aan Jaap ligt, hoopt hij nog 10 jaar in goede gezondheid voor het installatiebedrijf te werken. “Ik heb het al die jaren erg naar mijn zin gehad. De contacten onderling zijn erg goed en er heerst veel saamhorigheid”, aldus Jaap.

Vrijdagmiddag wordt hij verder in het zonnetje gezet. Dan wordt hij in De Burght getrakteerd op een feestje. Al met al een heugelijke dag dus voor de eerste werknemer van Installatiebedrijf Boxum B.V.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra