Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
28 juni 2022
Agenda
Active

Poelsema Veldwerkbureau opent deuren van nieuw onderkomen

Geplaatst op: 14 juni 2022

Poelsema Veldwerk Bureau is verhuisd. Sinds kort zit het bedrijf van Oscar Poelsema aan het Oppen Swolle. Zaterdag kan iedereen een kijkje komen nemen op de nieuwe locatie waar voorheen een oude boerderij stond.

Die boerderij stond al sinds 2008 leeg. “We waren al langer opzoek naar een plek waar ons bedrijf verder kon groeien. Op de vorige plek, aan het industrieterrein, was dat niet mogelijk. Toen heb ik in 2019 de boerderij gekocht met de intentie hier een nieuw pand neer te zetten. Er was immers voldoende ruimte en we hebben hier een prachtig plekje tussen het industrieterrein en het centrum”, vertelt Oscar over de verhuizing.

De afgelopen anderhalf jaar is er veel werk verzet. “We hebben meerdere originele onderdelen van de oudere boerderij bewaard en verwerkt in het huidige pand. We hebben driekwart jaar vier dagdelen per week stenen lopen bikken met bekenden. Enorm veel werk, het waren er 14.000. Maar die hebben we allemaal weer verwerkt in het interieur van de nieuwbouw. Daarnaast zijn vloerdelen, stalraampjes en oude deuren terug te vinden in de nieuwbouw. Het heeft nu allemaal een decoratieve functie”, leggen Oscar en en zijn vrouw Lianne uit.

De originele boerderij leeft al met al voort in het gloednieuwe pand. In de vergaderruimte hangt een grote zwartwit foto van hoe de situatie er vroeger bij lag. “Het is een lang en intensief proces geweest, maar het resultaat mag er zijn. We zijn erg trots op de nieuwe locatie en nodigen iedereen van harte uit een kijkje te komen nemen. Dat kan zaterdag 18 juni tussen 10:00 en 14:00 uur”, zo luidt de uitnodiging van Poelsema.

Het pand is geheel energieneutraal. Zo ligt het dak vol zonnepanelen, draait de hele installatie gasloos én wordt al het regenwater dat op het dak spat opgevangen. “We hebben onder de grond twee tanks van 20.000 liter die het water opvangen. Dit hemelwater word gebruikt voor tuinirrigatie en spoelen van de toiletten. Tevens wordt het pand verwarmt met dit is hemelwater. Dit is een van de nieuwste mogelijkheden”, zo legt Oscar uit.

Wie nieuwsgierig is naar het nieuwe onderkomen, is zaterdag van harte welkom om een kijkje te nemen in Vollenhove aan Oppen Swolle 1.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra