Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
28 juni 2022
Agenda
Active

VHK bekroont knap seizoen met promotie

Geplaatst op: 18 juni 2022

HTC weet hoe laat het is, VHK juicht.

VHK bekroonde zaterdagmiddag in Meppel een knap seizoen met promotie naar de derde klasse. Dat gebeurde met een spreekwoordelijke zwaarbevochten overwinning op het Zwolse HTC. VHK bleek in de slotfase de ploeg met de beste conditie en kwam na de 2-1 van Chris Oosterhof eigenlijk niet meer in gevaar.

Het was warm rondom het veld van MSC, maar niet zo warm als vooraf aangekondigd. Daardoor konden beide ploegen veel energie in de wedstrijd stoppen. Het resultaat was een typische vechtwedstrijd waarin van goed voetbal weinig sprake was. Voor rust had HTC misschien net iets meer veldoverwicht. De Zwollenaren beschikken over een paar technisch vaardige middenvelders en gevaarlijke spitsen, maar die kwamen naarmate de wedstrijd vorderde steeds minder in het stuk voor.

Nadat VHK een paar aanvallen had overleefd, kwam de ploeg uit Sint Jansklooster plotseling op voorsprong. Jurrien Visscher onderscheidde zich met een sierlijke omhaal na een afgeslagen hoekschop, waarna de bal blijkbaar een Zwolse hand raakte. De scheidsrechter was onverbiddelijk, waarna Edward Rook rustig bleef en de bal binnenwerkte.

Lang kon VHK niet van die voorsprong genieten. Achterin ging het in de communicatie mis bij de blauw-witten, waardoor doelman Driesen aarzelde om een bal te pakken. Daarmee gaf hij HTC’er Justiana de mogelijkheid om simpel binnen te tikken. Na die gelijkmaker was HTC nog een paar keer gevaarlijk, maar echt serieuze kansen waren schaars.

Dat veranderde na rust. VHK nam het veldoverwicht wat over, maar aan de andere kant kreeg HTC eigenlijk de beste kansen. Een aantal zelfs van een nauwelijks te missen karakter. Langzamerhand vloeiden de krachten weg bij de Zwolsen en bleken de Kloosterlingen fitter, ondanks dat Kroek en Roy Rook geblesseerd uitvielen. Uit een perfect opgezette aanval was het uiteindelijk Oosterhof die de 1-2 binnentikte. De massaal meegereisde VHK-fans ontploften.

Dat konden ze een klein kwartiertje later nog een keer doen. Aan de stand veranderde namelijk niets meer, waardoor VHK terugkeert op een hoger plan. Of dat in Noord of Oost is, moet binnenkort blijken.1

Gepubliceerd door Erik Driessen
Leistra