Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
2 februari 2023
Agenda
Active

Slagerij Heetebrij richting boerenprotest: ‘We voelen verbondenheid’

Geplaatst op: 20 juni 2022

Slagerij Heetebrij in Vollenhove gaat woensdagmiddag dicht. Eigenaar Barry Heetebrij is er duidelijk over: “We zetten koers richting het boerenprotest. Normaal gesproken ben ik niet zo van het protesteren, maar de maat is vol. Wij als slagerij staan pal achter de boer.”

Toen vorige week duidelijk werd dat er een actiedag in de benen werd geholpen, bedachten vader en zoon Heetebrij zich geen moment. “We zijn gelijk aan de slag gegaan met spandoeken en posters. Ik ben er klaar mee. Het voelt als een steek in de buik. De boer is jarenlang opgedreven door de overheid om te intensiveren en nu worden ze onderuit gehaald”, beredeneert Barry.

Hij opent woensdagochtend nog even de zaak om zijn vaste klanten van dienst te kunnen zijn. “We zetten s’ochtends gelijk de radio aan om te horen waar de boeren zijn en hoe de actie verloopt. Het plan is om aan het eind van de ochtend in de auto te stappen richting het protest”, zegt Heetebrij.

De slagerij haalt al zijn vlees uit Nederland. “Daarom voel ik me ook enorm verbonden met de boer. Ik vind dat de KNS (Koninklijke Nederlandse Slagers) te weinig actie onderneemt. Als er geen veehouders zijn, kunnen wij het ook wel schudden. Mijn collega-slager Bouma uit Steenwijkerwold en ik vinden dat het tijd is voor actie. We gaan samen de strijd aan”, besluit de slager van Vollenhove. Oftewel: Barry gaat op de ‘Barry-cade’.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra