Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
28 juni 2022
Agenda
Active

Boeren na actiedag in Stroe weer veilig terug op ’t Land Veno

Geplaatst op: 22 juni 2022

Een groepje boeren uit de omgeving van Sint Jansklooster, Vollenhove en Blokzijl is weer veilig aangekomen in Steenwijkerland. Vanmorgen vertrokken ze in alle vroegte en tegen 21:00 uur vanavond reden de laatste trekkers via Zwartsluis richting ’t Land Veno. 

Bij Steenwijk werden nog enkele boeren beboet. Vanuit Stroe werd in colonne richting Overijssel gereden. Toen de groep zo was uitgedund dat er bij Steenwijk nog vier boeren over waren, werden de laatste volgens beboet. Dat schrijft demonstrant Mike Koppers uit Giethoorn op zijn facebookpagina. De verbaasde sympathisant meldt dat de trekkerbestuurders ieder een boete kunnen verwachten die kan oplopen tot 300,00 euro.

De volgende generatie moet een toekomst hebben op het platteland. Het was een veelgehoord argument bij het boerenprotest in Stroe. Tienduizenden agrariërs kwamen daar samen om een vuist te maken tegen stikstofplannen die grote offers vragen van de landbouw. De agrariërs noemen die plannen ondoordacht en spreken zelfs van een “leegroof van het platteland”.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra