Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
9 december 2023
Agenda
Active

Nieuwe naam en gevelborden voor De Voorpoort

Geplaatst op: 6 juli 2022

Het was vandaag een drukte van belang op ODBS De Voorpoort in Vollenhove. Woensdagochtend ging namelijk de promotiefilm van de school in première en veel ouders waren hier erg benieuwd naar. 

De school wilde graag een promotiefilm om op deze manier (vooral nieuwe) ouders te laten zien wat de openbare Daltonschool uit Vollenhove zo uniek maakt. “Wij hebben bewust de keuze gemaakt voor Daltonnderwijs en dat willen we aan iedereen laten zien” aldus Leendert Kroes, de directeur van de school. Nu is De Voorpoort al langere tijd een Daltonschool, maar dat was in de naam van de school nog niet terug te zien. “Dat wij een Daltonschool zijn is nu ook aan de buitenkant van de school te zien” gaat Leendert door, wijzend naar de nieuwe gevelborden. “Wij zijn nu Openbare Dalton Basisschool De Voorpoort”.

Daltononderwijs is gebouwd op de kernwaarden Zelfstandigheid, Verantwoordelijkheid, Samenwerking, Effectiviteit en Reflectie. “Vaak is het voor ouders moeilijk om voor te stellen wat de kernwaarden precies betekenen voor het onderwijs op school. Met de promotiefilm laten we ouders zien hoe we de kernwaarden toepassen in onze lessen. En wie kunnen dat beter vertellen dan de kinderen zelf?”, zegt Kroes.

Na afloop van de promotiefilm was er een groot applaus te horen in de centrale hal. ODBS De Voorpoort kan dus terugkijken op een zeer geslaagde première.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra